Магданозена Салата


Магданозена салатаСътворих тази рецепта в студена януарска вечер, когато обикаляйки зеленчуковия пазар се чудех каква салата върви към скумрия на фурна. Не че имах избор, зеленчуците са „особени” през януари.

 

Намерих сергия с хубав магданоз и пресен лук. Взех 2 връзки магданоз (после съжалих, че не взех 4, защото бяха малки), 1 връзка пресен лук и 1 опакована в найлон краставица.

 

Магданозът се реже възможно най-ситно, лукът също. Краставицата е режа на 4 по дължина и после на дебели парчета, така че да е лесно да се боде с вилицата и да не я гоня из чинията.

 

За подправки използвам сол, балсамов оцет и зехтин, разбира се може и с олио и обикновен оцет – въпрос на вкус.

 

Магданозената салата става по-хубава като отлежи 15-30 минути в хладилника. Може би защото магданозът се накисва в зехтина и балсамовия оцет и става крехът и сочен.

 

Вариации

 

Може да се добави вместо зехтин – авокадо, което е богато на не наситени мазнини (мастни киселини), които са необходими на тялото ти, за да произвежда хормони и да усвоява витамините, които имат нужда от не наситени мазнини, за да бъдат усвоени.

 

Ако не искаш да отслабваш, може да добавиш 50 грама синьо сирене, то е мазничко, така че не слагай много зехтин.

 

Мисля си, че тази салата може да стане вкусна и с люто – примерно малки, зелени чушки, от лютите. Режат се на супер ситно и се слага и семето в магданозената салата.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!