Наднормено Тегло – Не, не искам!


тежести за теглене на кантарСъветите по-долу са за хора, които са се борили с наднорменото тегло и изпитват трудности да я спазват менюто си.

Също са и за тези, които се замислят за намаляване на телесното тегло и не знаят какви трудности ще срещнат.

 

1. Не мисли за храна и ядене.

Забрави за яденето (т.е. не да спираш да ядеш въобще, а да не мислиш за него). Единственият начин, по който може да мислиш за него е като за нещо необходимо, за да живееш, а не като нещо приятно. Намери си други приятни занимания и забрави, че яденето е сред тях. То е просто ежедневно задължение, необходимо, за да живееш.

 

2. Винаги си носи малко пакетче със сурови ядки.

Когато си на меню с енергиен недостиг (особено през първите 2-3 дни) изпитваш глад постоянно и вероятността да нарушиш менюто си е голяма. За такива моменти имаш нужда от малко количество здравословна храна, което да засити глада. Суровите ядки са много подходящи, защото 50 грама са достатъчни да се почувстваш сит.

 

3. Изпразни хладилника си.

Изхвърли всичко от хладилника си и го зареди само с нещата, които ще ядеш по време на отслабването. Представи си да не спазиш този съвет, събуждащ се през нощта, изпитваш адски глад и какво най-вероятно ще направиш? Ще се наядеш до пръсване! Подготви се за това като държиш хладилника си празен, това е много важна стъпка, за да победиш наднорменото тегло.

 

4. Често пий горещ чай.

Горещият чай е добър за борбата с наднорменото тегло по 3 причини. Горещият чай създава чувство на ситост, съдържа 0 калории и пречиства организма. Може да пиеш чай през няколко часа. Трик: добави малко мед в чая и това ще намали глада ти. Но медът наистина трябва да е малко, защото медът е с високо съдържание на въглехидрати, които ти по време на отслабване трябва да намалиш. Медът е много добър за подтискане на глада, особена през първата седмица на намаляване на теглото, когато е и най-трудният период на всяко отслабване.

 

5. Намери си ежедневно занимание, което включва физическа активност (движение).

Комбинацията от здравословно хранене с физическа активност може да направи чудеса с наднорменото тегло. Физическа активност може да бъде – ходене (разходка, даже и по магазините), бягане, чистене на къщата, изкачване на стълби, пазаруване, игри като тенис, скуош, баскетбол, футбол и други. Движението (на тялото) усилва метаболизма и това помага по-бързата редукция на теглото.

 

6. Намери за занимание (хоби), което те прави щастлив!

Щастието е едно от важните неща, когато искаш да отслабнеш. Не случайно, когато жените се влюбят и започват да слабеят. Когато си щастлив не търсиш удоволствие в яденето. Какво те прави щастлив? – грижата за децата, рисуване, пеене, танци, четене … Прави своите любими неща и не пропускай своята ежедневна доза щастие!

 

7. Постоянно прави нещо, защото ако не правиш нищо, може да започнеш да ядеш.

Това не означава нон стоп да си в движение (макар че не е лоша идея, защото движението топи мазнините), а да имаш нещо, което да те ангажира (може и ментално). Ако си много изморен това може да бъде смешен филм (смехът и позитивните емоции са важни, ако искаш да отслабнеш). Ако не си изморен може да подредиш къщата или гардероба; да поправиш нещо и др.

 

Като заключение, най-важното, когато се бориш с наднорменото тегло е да не мислиш за ядене, да тренираш, да си щастлив и винаги да имаш занимание.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!