Натурална торта Рафаело


торта рафаело без захар

Прекрасниии, тази торта е толкова бърза, лесна и мноооого вкусна. Вкусът е по-силен, ако се извади от хладилника и престои 30 минути на стайна температура. Много вкусна е и от хладилника, но кокосът е с по-силен аромат, когато не е силно изстуден.

Използвах съчетание на кокосови стърготини, които добавят текстура за дъвчене и кокосово брашно, което дава лекота и ефирност. Резултатът е лека торта и не много сладка.

Кокосови фенове, има начин да се наслаждавате на вкусотии като тази, докато влизате във форма 🙂 Елате на кулинарно пътешествие, билетът е имейл с две думи „Искам промяна“ 🙂

Продукти за блата
/използвах средно голяма форма с диаметър 20 см. Нормалните форми са с диаметър 26 см, за тях увеличи количеството на продуктите с 50%/
400 г кокосова сметана (може и с кокосово мляко да се получи, но сметаната е по-мазна)
100 г кокосово масло
75 г кленов сироп (или мед, но кленовият сироп има повече минерали)
100 г кокосово брашно
100 г кокосови стърготини
30 г кокосови стърготини за поръсване
20 г пресен лимонов сок

торта рафаело

Продукти за шоколадовата глазура
2 с.л. разтопено кокосово масло
2 равни с.л. какао на прах
1 с.л. кленов сироп (или мед)

Приготвяне на тортата
Всички съставки (без стърготините за поръсване) се бъркат в кухненски робот с S образния нож, докато добре се смесят и се изсипва във форма за торта с отделящи се стени. Поръсва се с кокосови стърготини и се слага в хладилник да стегне за 3 часа.

Приготвяне на глазурата
Всичко се смесва в малка купичка и се разбърква с лъжица. Понеже нямам пош, изсипах глазурата в малка торбичка и срязах единия ъгъл. Рисувах чертички с шоколад по тортата. Може да се украси по различен начин от моя. Шоколадовата глазура е много вкусна, може да се направи двойно количество и да се намаже цялата торта, НО преди да се поръси с кокосовите стърготини, които може да се пропуснат.

Ако се разреже на 12 парчета, 1 парче е около 320 ккал.

торта рафаело без глутен

Искаш ли да хапваш подобни вкусотии и да влизаш във форма? Изпрати ми имейл със само 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим по твоя хранителен план с вкусни рецепти и само с храните, които обичаш. Тук има снимки на читатели влезли във форма, докато хапват любимите си рецепти, адаптирани от мен. Тук може да видиш какво включва програмата, която изготвям.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!