Тренировка с акцент корем и брич: Румитка #21, нива 2 и 3

упажнения за корем и брич

Прекрасни, тази тренировка таргетира мускулите в най-честите проблемни женски зони – корем и бричове. Припомням, че упражненията за тези зони тренират мускулите в зоните, а не мазнините. Мазнините не могат да се тренират.

Има известен ефект от упражненията в зоната и това е, че засилват кръвообръщението там, което може да има позитивно вляние и върху мазнините там при положение, че сме в енергиен недостиг.

С две думи с упражнения за дадена зона, не се горят мазнините в зоната, а се работи за мускулите, които се намират там.

Мускулите правят зоната да изглежда по-стегната и това е другият ефект от упражнения за проблемните зони.

Когато снимах тази Румитка, направи я 2 пъти за ниво 3 и 2 пъти за ниво 2 и това беше цялото ми трениране за този ден. Когато не снимам, често тренирам само 10-12 минути и въпреки това се чувствам много различно от това, ако не тренирам. Може би и това, че с годините тренировка все пак съм направила някакви мускули допринася за усещането ми за тренираност.

Понеже снимам и на английски всяка Румитка, когато снимам тренирам малко по-дълго, цели 20 минути :). А когато не снимам, все нещо чака да му обърна внимание и правя минимума, който съм си определила сега – 10-12 минути.

Ниво 3

Интервална тренировка
5 интервала 50/10, 50 секунди работа, 10 секунди почивка

1. Клек с гири пред гърди, изправяне и избутане на гира над глава с едновременно повдигане на същия крак встрани – с редуване на ръцете и краката
2. Кардио: Лимбо клек + повдигане на крак встрани – с редуване на страните
3. Лицева опора + коляно към рамо
4. Напад на ЛЯВ крак, задържане в напад и пляс на ДЯСНО коляно + напад на ЛЯВ, скок на ЛЯВ и подвигане на ДЯСНО коляно встрани
5. Като 4 с другия крак
Почивка 30-120 секунди и още 2-3 кръга на тази тренировка.
Почивах 2 минути и изпълних втори път тази тренировка. След това я снимах и за ниво 2, като отново изпълних 2 пъти и това ми беше тренирането за този ден.

Ниво 2

Интервална тренировка 30/20. 30 секунди силово упражнение, 20 секунди аеробно.

19 comments

  • Нели Георгиева 25 май, 2017 at 17:06

   Супер си Руми 🙂
   От около месец се опитвам да спазвам хранителен режим + тренировки. Впоследствие се сетих, че ти ми беше изготвяла такъв преди 3г. Но поради единствената и най-хубава причина се наложи да прекъсна. Приоритетът вече беше малкото човече 🙂 Много се радвам и за вас !!!
   След секциото много бързо се възстанових и върнах кг си, че даже съм и по малко. Но пустите паласки много ме тормозят …/висока съм 165см /52-3кг /
   Вече седмица съм на твоя режим /искам да стегна цяло тяло/ съчетавам го с Румитки 21,16,15,7,8 /като акцентирам – корем, брич, гърди, бедра и най-вече паласки 🙁 Гледам да правя 3 различни Румитки x 2 пъти. МНОГО МИ ХАРЕСВАТ! Доста добре ми действат и усещам натоварване, което е супер :). Даже ми се струва или пък много ми се иска да е така, че вече плочките започват да напомнят за себе си /това е твоя реплика 🙂
   Тренировката се получава около +/-30 мин. доколкото малкия ми позволи. Заиграва се сам, но реша ли да правя коремни преси, сяда на корема ми и много се кефи 🙂
   Взела съм си и Л-Карнитин препоръчаха ми го, било много добро 🙂 http://www.emag.bg/l-karnitin-pure-nutrition-carni-max-liquid-cheresha-1000-ml-pn7329/pd/D0L4X3BBM/
   Уф, много се отплеснах 🙂 Молбата ми е да ми кажеш правилно ли съм се насочила и на какви упражнения да наблегна за по-добри резултати.
   Благодаря ти предварително и бъди все така позитивна !

   • Rumiana Ilieva 26 май, 2017 at 11:06

    По-добре да правиш 1 Румитка няколко пъти, защото така ще натовариш повече мускулите, които съм имала предвид като съм създавала тренировката. Ок е да тренираш и с различни Румитки, но в този случай не знам как се комбинират упражненията, дали е оптимално. В твоя случай е много важно количеството храна, защото чистиш последни мазнини.

 1. Роза 22 май, 2017 at 09:42

  Страхотна си Руми! Браво! Тренирам от януари тази година, и много добри и впечатляващи резултати.Аз съм доволна и то много! Супер много ме мотивираш, даже успях и моя приятелка да мотивирам! Моята дъщеря е на 9г.и ти е голяма фенка! ?

  • Rumiana Ilieva 22 май, 2017 at 10:00

   Ооо, супер, взела си нови попълнения за тренировките 🙂

 2. Mariya Gieva 22 май, 2017 at 14:06

  Руми, кога е подходящо да се изпълни Румитката – преди или след основната тренировка?

  • Rumiana Ilieva 22 май, 2017 at 14:51

   Няма значение, но ще я усетиш различно, в зависимост дали е преди или след основната тренировка. А каква ти е целта и с кои трнеировки тренираш сега, за да дам препоръка 🙂

 3. Mariya Gieva 22 май, 2017 at 14:54

  Преди 10 дни спрях кърменето и имам да свалям 10 кг. Започнах тренировките от месец 2 за напреднали от фитнес клуба, но имам усещането, че не са ми достатъчни като натоварване.

  • Rumiana Ilieva 22 май, 2017 at 14:58

   Опитай месец 4 за напреднали и след това прави по 1 Румитка.

 4. Анна 24 май, 2017 at 12:35

  Здравей, Руми! От няколко месеца тренирам с твойте тренировки, като започнах с упражненията за бързо отслабване и лятна диета и свалих 10 килограма за около 2 месеца. Минах на упражненията за начинаещи, но са ми леки и затова реших да правя Румитки ниво 2, а след това силови упражнения, но зависи бебето как ще ми позволи 🙂 Въпросът ми е Румитките могат ли да се правят като основна тренировка с 3 повторения? Трябва още да стигна крака, дупе и да изчистя бричовете, А и по корема има мазнини за чистене, тъй като през бременността качих 30 килограма, но това не знам как ще стане, моля те препоръчаи ми нещо за тези мазнини. Благодаря ти предварително!

  • Rumiana Ilieva 24 май, 2017 at 13:02

   Идеята на Румитките е точно такава, да се изпълнят 3-4 пъти и това да ти е тренировката за деня. Щом си ниво 2, може да опиташ ниво 2 на 90 дневното предизвикателство. За мазнините единственият начин е да ядеш по-малко енергия отколкото имаш нужда, за да гори тялото от запасите си (подкожни мазнини).

 5. Анна 24 май, 2017 at 13:17

  Благодаря ти! При яденето е точно така, ям по-малко и хапвам основно зеленчуци и пилешко, е позволявам си и други неща, но в разумни количество, без боклуци разбира се. Тренирам доста и се надявам с времето да се изчистят мазнините, но все пак са минали и 9 месеца от раждането, а и аз започнах да тренирам сериозно средата на Февруари 🙂 Явно искам всичко да се случи, като с вълшебна пръчка, а то се иска време. Надявам се до Август да ги изчистя. Сега започвам да броя калории, дано има успех. Благодарение на теб си върнах килограмите от преди бременността, адмирации за теб. Страхотна си!

  • Rumiana Ilieva 24 май, 2017 at 17:22

   Търпение 🙂 За бременността има известна фраза „9 месеца трупаш, 9 месеца сваляш“ 🙂

 6. Алекс 24 май, 2017 at 17:56

  Честит празник, Руми! И ти благодаря, че поднови Румитките, много са интересни. Искам да те попитам какво ти е мнението относно горенето на калории в покой при редовно трениране. На много места съм чела, че когато се тренира редовно, след тренировка продължават да се горят калории. Не си спомням обаче да си писала за това в сайта. Би ли споделила дали това е вярно или и да е вярно, калориите са незначителни?

  • Rumiana Ilieva 24 май, 2017 at 20:22

   Да, вярно е, но не разчитай само на това, защото е пренебрежимо малко. По-скоро гледай така на нещата: всичко, което правиш добавя по малко изгорени калории и накрая се получава по-голяма сума: тренировка, ходене, горене на повече калории след тренировка, в съчетание с по-малко приети калории става дефицит, който вече е съществен.

 7. Николина 27 май, 2017 at 13:17

  Руми, тази Румитка много ми хареса, вчера направих 3 кръга, а днес имам супер мускулна треска. Поздравления, изглеждаш супер

Коментарите са заключени

Коледни пости Ден 6

/Въведение за новите читатели: спазвам Коледните пости за първи път. Публикувам какво хапвам всеки ден, за да давам идеи на читателите за храни и за ...