Универсална тренировка за отслабване на цялото тяло: Румитка #26

упражнения за отслабване

Универсална тренировка за цялото тяло: Румитка #26

Прекрасни, как сте? Какво правихте уикенда? Ходихте ли по минимум 10 000 крачки? Бързо си признайте, кой измина над 20 000 крачки и заслужи да си хапне добре 🙂
Моята седмица беше много динамична. Тренирах 5 пъти по 10-12 минути, като 2 от тях бяха с тренировката по-долу. Успях да снимам само тази Румитка и не можах да снимам нови тренировки от Високоефективната програма, подходяща при различни ставни проблеми. Ако си клиент на режими (настоящ или минал) пиши ми на имейла и ще получиш първата част на програмата безплатно.

Имах 3 пъти ходене на зъболекар и това ми изяде времето за снимки (мамино времепланиране 🙂 ) Правиха ми повдигане на захапката. Изяла съм си собствените зъби и съм си направила дупки без да имам кариеси. Попълниха дупките с материал, да не си ям зъбите, а материала.

Предстои да ми направят няколко кариеса, което отлагах през бременността, но вече започнах да ги усещам и се налага да се поправят.

Успях да сготвя нова рецепта за летни курабии с кайсии, която се получи суперрр! Утре ще я публикувам. Много е бърза!

От 30.06 до 2.07 е фестивалът на Здравето, където ще участваме. Каня всички да опитат от вкусотиите, които забъркваме в нашия био магазин. Ще бъдем на щанд 10. Повечето рецепти са без глутен и захар, така че ако ги избягваш, ще те изненадаме вкусно 🙂

Кръгова тренировка.
Изпълни 4 кръга, ако имаш време. Ако нямаш време колкото можеш 🙂
1. Скачащ клек – 20
2. Лицеви опори – 20
3. Напад на ЛЯВ крак – 20
4. Гребане ДЯСНА страна – 20
5. Напад на ДЕСЕН крак – 20
6. Гребане ЛЯВА страна – 20

Изпълних 2 кръга и това беше тренирането ми този ден.

Колко кръга изпълни и кой беше с най-добро време?

При мен вторият кръг беше с по-добро време от първия и това е нормално. Мускулите са се вработили, а все още не е настъпила умора и резултатът от втория кръг винаги ми е по-добър.

15 comments

 1. Диана 26 юни, 2017 at 10:58

  Руми,

  А загряване и разтягане преди и след тренировка правиш ли?
  И ако на ден извървявам 10 000 крачки, дали е достатъчна двигателна активност или трябва да има и някаква тренировка макар и кратка, но интензивна?

  • Rumiana Ilieva 26 юни, 2017 at 12:37

   да, разгрявам и разтягам, в почти всяко видео го казвам. 10 000 крачки са едно добро начало 🙂 добавяй и по една Румитка 🙂

 2. Марияна 26 юни, 2017 at 12:25

  Лелее Руми … Как успяваш с малко дете да снимаш тренировки, да се разхождаш дълго, да си полезна толкова много на толкова много хора ??? РЕСПЕКТ !!!! Аз родих месец след теб и редовно следя всичко твоеее 🙂 много уча от теб !!! Бих искала да споделиш нещо за захранване на бебче ? Целувкиии и много много успехии ???

  • Rumiana Ilieva 26 юни, 2017 at 12:41

   Дълго се разхождам предимно уикенда, а през седмицата поради липса на време правя едва 10 000 крачки, иначе имам желание за повече. Не всичко минава гладко по вода, но се концентрирам върху позитивното. Само недоспиването ме събаря, но тук Милото <3 ми помага страшно много, като поема 2 нощни смени и ми носи малкия само за кърмене, за да имам 2 пъти по 2 часа непрекъснат сън, като добавиш и още няколко пъти по 1-2 часа сън и хващам 7 часа 🙂 . Без него нямаше да се справя и да работя и да гледам бебе <3 Сега чета за захранване, ще споделя като имам опит.

 3. Ani 27 юни, 2017 at 09:17

  Здравейте,
  страхотни кратки тренировки, тъкмо като за мен. Аз съм на 41 и ми е много трудно да възвърна предишния си облик. Висока съм 165 см и тежа 66 кг, осъзнавам липсата на движение и много се радвам, че ви има.

 4. Liliya T 27 юни, 2017 at 09:35

  Здрасти Руми,
  Следвам 90-дновното предизвикателство, на 33-ти ден съм, ниво 2. Страхотна програма, препоръчвам я на всички! и имам намерение като свърша ниво 2, да мина на ниво 3. Правя тренировките сутрин преди работа, след като изпия малко от кафето.
  Имам инсулинова резистентност, спазвам хранителен режим и ограничавам до колкото мога въглехидратите, но много малко намирам информация как тренировките и спортуването влияят върху отделянето на инсулин, респективно нивото на кръвната захар.
  Бих се радвала ако напишеш статия и споделиш инфо или мнение под формата на коментар 🙂 ще съм много много благодарна!

  Страхотна си!

  • Rumiana Ilieva 27 юни, 2017 at 09:51

   Само не си мери кръвната захар след тренировка, че тогава естествено е по-висока 🙂 Изчакай поне 1 час 🙂

   • Liliya T 27 юни, 2017 at 10:01

    Благодаря за отговора 🙂

    Сигурна съм че тренировките действат положително при такова състояние, но не знам механизма на действие. Има ли видове тренировки или степен на натоварване които биха имали по-добър ефект в този случай?

    • Rumiana Ilieva 27 юни, 2017 at 10:02

     При инсулинова резистенстност най-добре се отразяват силови тренировки, с тежести.

 5. Мария 3 юли, 2017 at 19:41

  Здравей! Съжалявам, че те питам на случайна статия, но не намерих къде другаде 🙁
  Започнах (за деветнайсети път, сигурно) 90-дневното предизвикателство и се сетих, че все се каня да питам. Имам огромен проблем с бърпитата. Не че са ми трудни (така де… трудни са ми, но това не е проблемът 😀 ), ами при ставането всеки път ми се завива свят. Ако ставам бавно, издържам 3-4 и после пак ми се завива свят, чак ми причернява. Нормално ли е, ще мине ли, и ако не – с какво да ги заместя? Засега спирам клипчето, когато трябва да правя бърпита, и правя отделно планк/лицеви, отделно клекове, отделно подскоци звезда 😀
  Искам да вметна, че тренирам с теб от доста време и минавам през периоди на редовност, в които тренирам почти всеки ден в продължение на месеци, и периоди на „тренирам, когато ми щукне, 1-2 пъти в седмицата и по-малко“. Дори и в най-продължителните ми периоди на редовност проблемът с бърпитата остава.
  И друго – при лицеви опори, планк и такива упражнения, понякога много започва да ми се гади. Пробвах да го следя дали има някаква зависимост от периода от цикъла, от това колко вода пия и кога, от това кога съм яла и какво, но изглежда напълно произволно. С коремни преси и други упражнения за корем не съм имала такъв проблем, само с тези от планк. Идея? 😀

  Благодаря ти за всичко! <3

  • Rumiana Ilieva 4 юли, 2017 at 09:51

   Може би вестибуларния ти апарат не се справя. Прави по няколко повторения докато не ти се вие свят и след това заменяй както правиш до сега. Виж дали имаш достатъчно желязо, така се чувствах в началото на бременността при всяко ставане (изобщо не съм правила бърпита). Посъветвай се и с лекар.

Коментарите са заключени

ДУПЕМАНИЯ – начини на плащане

1. Paypal Кликни на бутона по-долу за бързо и сигурно плащане. Paypal не поддържа валута лев, затова цената е калкулирана в евро по курса на ...