Упражнения за стройни бедра и елегантни ръце: Румитка #32

упражнения за бедра

Прекрасни, тази Румитка е бедро трошачка! Имах мускулна треска на следващия ден и то само от 2 изпълнения. Искам да започна да тренирам като преди по 20 минути и тази седмица успях да тренирам 1 път 21 минути и 1 път 24 минути с Румитката за другата седмица.

На бебешкия фронт Макс стана на 6 месеца и вече има толкова мъдра физиономия. Прочетох че е добре на бебето да се говори все едно е най-мъдрия човек на планетата. И така му говорим 🙂 Редувам бебешки песнички (мое производство) с разговори за възрастни, много е забавно и за него и за нас.

Моят личен фронт е, че хем реших да тренирам по-дълго (над 20 минути), хем по-щадящо. Може в някакъв момент да спра тренировките, защото след раждането имам малка диастаза (разделяне на коремните мускули) от пъпа нагоре. Не е голяма, 1 пръст или по-малко, не мога точно да преценя, но определено преди бременността я нямах. Няма визуално проявление, не се вижда нищо, но показва слабости върху, които е добре да се работи.

След раждането се страхувам да тренирам интензивно, не смея да натисна на макс. Физически не се чувствам като преди.

И сега размишлявам дали да не започна правя само ресторативни движения и да използвам това време да снимам и програма за възстановяване след бременност.

Преди да забременея бях във върхова форма и това ми липсва сега. Искам да се размажа и да остана без дъх, но усещам, че не съм готова.

С храната все така хапвам мнооого. Понякога ям 6 пъти на ден. Гладна съм и това е. Такъв глад и жажда не помня да съм изпитвала. И нощно време пия вода!

Гладна съм, а нищо не ми се яде. Но съм гладна и ям. Ще опитам с лактейшън кукис (бисквити за кърма) – да ям нормално 2-3 пъти на ден, а след всяко кърмене да изяждам по 1 лактейшън бисквита. Тествах страхотна моя рецепта, получиха се мегааа яки на вкус. Не е минало достатъчно време да преценя дали ми е ок така. „Ок“ означава хем да имам кърма, хем да не ям по 6 пъти на ден.

Някой има ли опит с лактейшън кукис? Как се чувстваше с тях?

И така тренировкатаааа 🙂

1. На ЛЯВ крак – напад, усукан напад, стъпало пляс, усукан напад, напад, изпраяне, пауза, ритник – 10
2. Чукчета, задържане горе, изправяне и стягане на дупе и корем, връщане долу – 20
3. Обтягане на ластик напред и настрани – 20
4. Като 1 ДЕСЕН крак – 10
5. Бицепсово сгъване, Арнолд преса, спускане на гири встрани – 10
6. Кофички с ластик около глезени + повдигане на ханша – 10
7. Клек на 1 крак, стъпка с другия настрани до клек и прехвърляне на тежестта на другия крак- изправяне на 1 крак – 10 с редуване

7 comments

 1. Павлина Георгиева 8 август, 2017 at 16:13

  Като видях „ластици“ и очите ми станаха на сърчица! 🙂 <3 Тази още не съм я пробвала, обаче именно тя ме стимулира да се наканя най-накрая да напиша отдавна планирана статия, посветена на кратките тренировки. Имаш пръст във вдъхновението за появата ѝ, така че си замесена в нея:
  http://www.zaredeni.com/kratki-trenirovki/ (което не означава да оставяш линка, ако не му е мястото тук).

  И по тоя случай сега ставам да правя една по-дългичка тренировка за напреднали. 🙂

 2. Юлиана 11 август, 2017 at 22:35

  Руми, много ми допада тази тренировка! Идеална е за жегите, защото не те оставя без въздух и пред припадък, и в същото време подпалва мускулите ??

 3. Ангелина Божилова 10 октомври, 2017 at 11:52

  Руми, преди да забременея бях в супер форма с твоите тренировки. Бебка е на 4 месеца вече и от един месец започнах да тренирам отново с теб. Усещам се все по-добре след всяка тренировка, но съм далеч от предишната си форма. Имам още 4 кг. за сваляне, но и аз кърма и не се ограничавам с храната. Може ли да споделиш рецептата за лактейшън бисквитките 🙂 и мога ли вече да правя коремни преси след като са минали 4 месеца?

  • Rumiana Ilieva 10 октомври, 2017 at 13:04

   Провери дали имаш диастаза, виж в youtube има много клипцчета how to check for diastasis. Ако нямаш диастаза може да започнеш с коремни упражнения, но не коремни преси все още. Те са за след като си върнеш силата. Започни с нещо по-леко за корема. Опитвай да го стягаш все едно те удрят с юмрук в корема, това е добро начало 🙂

Коментарите са заключени