Упражнения с ластик, тренировка за цялото тяло: Румитка #34

Прекрасни, как беше уикенда, забавлявахте ли се? Моята седмица беше като уикенд 🙂 С Макс бяхме в Бургас и си изкарахме чудесно. Макс през цялото време беш от едни ръце на други ръце, от един роднина в друг. Много му е хубаво да се занимават с него, да му се радват, пеят, играят. И той отвръща с мнооого широки усмивки, често с глас по няколко минути. Супер лесно е да го разсмееш с глас, разтопява ми сърцето!

Успях да запиша няколко пъти плаж. И веднага показвам снимков материал за 6,5 месеца след раждането. На лявата снимка съм със стегнат корем, на дясната с отпуснат (т.е. нищо не правя, такава съм си). Много съм доволна от прибирането на корема. Първите няколко месеца след раждането си имах корем като малко бременна.

Сега имам само мазнини по корема, които като изгоря някой ден, ще съм отново с плоско коремче. Това малко като „татко ще ми купи колело, ама друг път“ 🙂

Искам да уточня нещо. Манията по плоския корем и да сме без целулит е голяма. Всъщност нормално е да имаме мазнини, които изглеждат като целулит, независимо, че не ни харесва, но е нормално и здравословно. Не е здравословно да си +20 кг, но +5 кг си е ок.

И друг път съм споделяла, че ако не снимах видеа с тренировки, щеше да ми е все едно дали имам +3 кг (колкото имам сега).

В момента съм с абсолютно здравословно тегло, даже мога да кача още 2-3 килограма и ще съм в здравословната норма.

Докато кърмя планът ми е да ям колкото ми се яде и да тренирам за поддържане. След това ще му мисля дали да чистя мазнини, вероятно ще чистя, че никой няма да иска режим от мазна инструкторка 🙂


Вече официално изготвям режими на английски и ще се радвам на препоръка, ако имаш чуждоезични приятели, ще ги отслабна 🙂 Нека ми изпратят имейл на английски и започваме да работим заедно. Неофициално, минахме бройката, която си бях поставила да стигнем преди да реша ще го правя ли официално или не 🙂

Търся нови попълнения на екипа, които имат перфектен писмен английски език, изпрати ми имейл на fitnesinstruktor@gmail.com , ако искаш да работиш не работа, а да променяш живота на хората към по-добро и да бъдеш част от мисията здраве. Работата е на пълен работен ден, моля не ми пиши, ако искаш да помогнеш няколко часа (отбелязвам го, защото получавам много такива имейли).

Продължавам всеки ден да правя 10-20 минути упражнения за диастаза (разделяне на коремните мускули, които искам да се съберат) + 15-20 минути тренировка, която е специална и заобикаля диастазата. Даже вече съм добавила по-трудни варианти на упражненията в тази специална тренировка, защото вече мога да държа корема стегнат през цялото време. Тук важното е не да ме натоварва, а да съм способна през цялото време да задържа корема стегнат, така че да няма разделяне на коремните мускули.

От към мускулен тонус съм много доволна, имам си добри мускули на бедрата, гърба, раменете и ръцете. Мускулите на гърдите отслабват, защото не правя лицеви опори докато напълно затворя диастазата.

Интересно, че има моменти, когато диастазата се затваря, обикновено веднага след тренировката за затваряне. Тренировката е много простичка и ще я снимам за всички мами, които имат този проблем. Даже е малко скучна, защото лежа стягам, отпускам, дишам. Накрая завършвам с 5-10 минути разтягане на прасци и задно бедро, което също е важно за решаването на този проблем. Както казах, малко скучно и статично е и обикновено чета нещо на телефона, макар че ще е по-добре да насоча цялата си мисъл към коремните мускули.

Връзката мисъл-мускул е много важна, но и аз човек, понякога просто не ми се мисли за корема 🙂 Също така съм записала няколко курса и ги гледам на телефона докато дишам, стягам и отпускам.

Понеже не подскачам и тренирам нискоинтензивно, намаляла е аеробната ми издръжливост, още нещо, по което ще работя след 1 година.

И нещо за сайта: работим по нов дизайн. Има ли нещо, което искаш да има и сега го няма?

Хайде да тренираме 🙂

Използвам този комплект ластици

Интервална тренировка, 3 интервала 60/60, без почивка
Изпълни тази тренировка 3 пъти един след друг с колкото можеш по-малко почивка меду кръговете.

1. Обтягане на ластик ЛЯВ крак страни, ДЕСЕН назад, едновременно обтягане на ластик с ръце встрани
2. Махало скок с ластик + махало с ръце
3. Статичен напад на ЛЯВ крак, изправяне и грабене с ДЯСНА ръка
4. Като 1 с другия крак
5. Ластик около кръста, обтягане напред
6. Като 3 другия крак

25 comments

 1. Daniela Georgieva 20 август, 2017 at 12:46

  Руми,

  В страхотна форма си!Харесва ми как ти отива синия бански, много свежо и в твой стил!
  Много ми харесва това, че реално представяш отслабването по време на кърмене- наистина няма как да се отслабва както бихме отслабвали иначе, докато кърмим.Имам приятелки, които много отслабнаха по време на този период(винаги съм се чудила как го постигнаха) 🙂
  Радвам се за сайта, много бих се радвала ако има информация за обувки, облекло, аксесоари(гривни,приложения) за трениране.Макар че да тренираш от вкъщи,докато никой не те гледа, не изисква специално облекло и ултра последна мода обувки, защото аз тренирам все още боса на постелка:)

  • Rumiana Ilieva 20 август, 2017 at 20:54

   Благодаря, Дани 🙂 Страхотни идеи за постове даваш 🙂 И на мен ми се иска да си говорим по женски и да споделям различни от фитнес теми. Отслабването е индивидуално, на мен не ми се получава да огранича храната и да имам кърма. При мен кърмата е пряко свързана с количеството храна и воа. А от диня коклко кърма имам! Ям по няколко кила диня всеки ден, хем ми е вкусно, хем Макс щастлив 🙂

 2. Даниела 20 август, 2017 at 21:41

  И съм сигурна, че когато го захраниш, веднага ще познае вкуса на Динята.Между другото, обожавам диня, а толкова много хора я заклеймяват като загниваща в стомаха, заради преработването и усвояването.

  • Rumiana Ilieva 20 август, 2017 at 21:59

   Миличкият много иска да я опита, храната му е супер интересна, но плодове още не съм му давала. За сега яде – картоф, морков, авокадо и жълтък. Авокадо как ядееее, ще е по-вискомазнинното хранене това дете, няма да е като майка си по картофите 🙂

 3. Даниела 20 август, 2017 at 22:05

  Ха ха ха! Милото добро дете-нека всичко да хапва с апетит! Моите и двамата обожават диня, а Елена понеже е мътна и отглеждана вече с променен режим на хранене, обожава пъпеш или банан с тахан и ленено семе! Сутрин ми се цупи на овеса. Сега вече на база на сравнение между двете си деца, осъзнавам колко е важно майката да има отношение към храната.

 4. Станислава 21 август, 2017 at 08:32

  Здравей Руми,
  Може би си имаш съображения да няма раздел „Форум“. Преди няколко седмици исках да те попитам за твоето мнение, относно млечните храни и търсих статия с подобно съдържание за да задам въпроса си там-намерих, но беше писана отдавна. Според мен би било полезно да има място в сайта, където можем да задаваме въпроси към теб.

  • Rumiana Ilieva 21 август, 2017 at 08:45

   Благодаря за предложението. Форумът изисква много време за поддръжане, това е причината да няма. Млечните храни са ок за хората, на които им понасят. Като най-добро е киселото мляко заради ферментацията. Може то да ти понася, а сирене и кашкавал не, заради маята в тях. Има много варианти и е индивидуално От гледна точка на енергия са много калорични и лесно се изяждат 600 калории, колкото е 150 г кашквала.

 5. Маги 21 август, 2017 at 09:31

  Здравей Руми 🙂 Наистина изглеждаш прекрасно, поздравления за което!
  Относно новите попълнения – има ли други изисквания освен перфектния английски или не?
  Как ти се струва идеята в новия сайт да има раздел ‘Майчинство’? Мисля, че нещо подобно би било полезно и интересно за всички настоящи и бъдещи мами. По този начин тренировките, здравословното хранене и майчините теми биха се сляли оптимално с ежедневието на една мама. А тези, на които тепърва им предстои да минат през този удивителен етап от живота си, биха имали прекрасен източник на информация, който да ги подготви за малкото човече.

  • Rumiana Ilieva 21 август, 2017 at 09:35

   Пиши на имейла и ще ти кажа изискванията. Или изчакай в сряда ще публикувам обява.

   Раздел Майчинство много би ми се нравил, пише ми се по темата много, но се чудех дали няма да досаждам със сегашните си прживявания. Много изчетох и ще е добре да го споделя. А и често независимо от четенето, искам да се консултирам с вче минали по този път 🙂

   • Маги 21 август, 2017 at 11:51

    Не мисля, че ще досаждаш. По-скоро ще споделиш безценен опит.
    Мисля, че един подобен раздел би дал голяма сигурност на съвсем ‘пресните’ майки, които в самото начало са доста объркани и стресирани. Пример съм аз самата. През първите няколко седмици след раждането ми беше изключително тежко по една или друга причина. Ако имаше някоя друга мама, макар и виртуална, може би щях да съм по-спокойна, щях да знам, че не съм единствената, която преживява определени неща.
    А пък по време на бременността щях да ползвам информацията, за да се подготвя по-добре психически.
    Би било интересно да се включат разкази на твои читателки (мами), мисля че биха били от изключителна полза 🙂

    • Rumiana Ilieva 21 август, 2017 at 22:55

     Изпрати ми твоя разказ 🙂

     На мен първите 3 месеца ми беше трудно. Добре, че беше Милото да ми осигурява 2-3 пъти по 2 часа непрекъснат сън. Сега вече свикнах да спя на части. Физически също беше много болезнено при мен.

 6. Женя 21 август, 2017 at 12:40

  Подкрепям идеята за раздел „Майчинство“ 🙂 Руми,въобще няма да досаждаш.Дори описваш всичко много интересно,според мен. Сигурна съм,че и другите мислят така (или поне повечето) 🙂 Много ще се радвам да събера идеи и мнения ,за да се подготвя по-добре за това 😉

 7. Дaни Б 22 август, 2017 at 08:57

  Без дa искaм дa зaсегнa някой,зa мен сaйтът нa Руми е моето местенце зa спорт,крaсотa и здрaвословен живот.Рaздел Мaйчинство ми се струвa не нa място,зaщото сaйтът ще отиде в съвсем рaзличнa посокa и със съвсем рaзлични потребители.A интернет е пълен с форуми зa мaйчинството.Не,че не бих челa и писaлa с удоволствие,но се рaзмивaт грaниците нa сaйтa.

  • Маги 23 август, 2017 at 08:35

   То за това ще е раздел, а не форум. Който иска да чете, нека чете. Който не иска, пропуска или не отваря раздела. ‘Майчинство’ би бил аналогичен на ‘Бременност’ 😉

 8. Biba_e 22 август, 2017 at 20:47

  Аз пък съм на мнение че такъв уебсайт ще се кутира много добре ,защото първо няма достатъчна информация за хранене ,кърмене и трудности ,или поне ги нямаше преди 2,5г.когато търсех такива след раждане(доста трудно намерих такива)и в комбинация връщане към нормалното ни тяло здравословно хранене и т .н.ще е супер!

 9. Дани_Б 23 август, 2017 at 09:02

  Здравейте отново,
  Руми, забравих да спомена, че наистина изглеждаш прекрасно. Аз също се опитвам да изчистя последни кг вече от повече от година и май неусетно съм минала на фаза на запазване на килограмите без да мога да сваля последните, но ми е важно да се чувствам добре, дори започвам да си мисля, че ако сваля тези последни килограми няма да ми е толкова добре чисто физически, защото няма да имам достатъчно енергия за спорт например. Така, че постепенно свиквам с мислъта, че така ще си остана.
  Относно това, което ми липсва в сайта, подкрепям мнението на Станислава по-горе за някакъв раздел, в който да се задават въпроси.Може и да не е като форум, а просто като някакъв раздел.Благодаря, че ни даваш възможност да кажем мнението си!
  Днес ще правя тази румитка и вече нямам търпение /след отпуска положението е малко извън контрол/.

 10. Иве 29 август, 2017 at 09:50

  Руми, мисля че е добре горе таб-овете за индивидуална програма, тренировки и програми(платените) да са една до друга. Хем непрекъснато влизам тук, хем и все се бъркам и ги търся. Същото важи и за торти и рецепти пак да са едно до друго. Много бих искала да има раздел майчинство, защото в интернет има много места, в които да намериш информация, но докато я намериш изчиташ стотици въпроси и лутания и се размива. Също много, много ми се иска да прочета и за твоя опит и борба с хашимото и как премина в ремисия. Благодаря ти че правиш това място и свят по-хубав. Целувки

  • Rumiana Ilieva 4 септември, 2017 at 15:18

   Благодаря, всичко това е много полезно и ще го взема под внимание. Предсто да споделя много за Хашимотото 🙂

 11. Ина 4 септември, 2017 at 14:44

  Поздравления , Руми! Изглеждаш страхотно ! Вършиш чудеса за толкова много жени. В поста споменаваш за упражения, които правиш за диастаза и много бих се радвала ако намериш време да ги споделош. Аз съм мама на близнаци и за съжаление наскоро разбрах защо коремът така и не се прибра. Намерих информация в нета, но честно казано малко противоречива – някъде препоръчват едни упражения , които са противопоказни, а на други места включват точно тях. На теб вярвам и знам , че твоите ще са точните! Харесвам рецептите ти и всичко , което правиш! Вдъхновение си за всички момичета!

  • Rumiana Ilieva 4 септември, 2017 at 15:17

   Ще снимам такава тренировка, със сигурност, защото виждам, че има много противоречива информация! Благодаря за доверието!

 12. Диди 8 септември, 2017 at 14:39

  Привет, Руми 🙂 Изглеждаш страхотно! С нетърпение ще чакам видеото с упражненията за диастазата. С теб сме родили горе долу по едно и също време. И аз кърмя, но положението с кг хич не е добро… А като си спомня какво тяло имах благодарение на теб :* Но нищо, още малко и започвам лека полека да възвръщам това, което беше.

 13. Доб 13 септември, 2017 at 21:29

  Не съм мама , но смятам че един раздел за майчинство няма да навреди при все че не се отвлече вниманието към това. Има сайтове за майчинство , но Руми е много запозната със здравословното хранене и т.н. ?

Коментарите са заключени