Упражнения за кръгло, щръкнало дупе: Румитка #36

упражнения за дупе

Прекраснииии, тази седмица беше много динамична и работна. Нямах време за тренировки! И аз го казах това, което не искам да чувам, защото го смятам за оправдание.
Тази седмица тренировката ми беше снимането на тази Румитка и това е.

Всъщност исках да тренирам, но не ми се получаваше да е първото нещо сутрин и после денят така ме завърташе, че не можах да стигна до трениране.

В моя защита ще кажа, че съм си правила упражненията и разтяганията за диастаза, но пак имам 3 пропуснати дни и при тях.

Добрата новина е, че си представях нови движения и мислено тренирах. Нямам търпение да ги опитам и снимам в следващата Румитка.

На фронта на майчинството имаме новост. Престраших се сама да седна с Макс на заведение, защото бях гладна и така не се налагаше да готвя, което с Макс е невъзможно все още. Докато чакахме храната, правехме си селфитаааа 🙂 Е, не винаги са на фокус, но се забавляваме много заедно, защото Макс вижда телефона и грейва.

Телефонът винаги е най-интересното нещо и винаги му се обръща внимание. Мисля, че все още не знае, че това, което вижда на телефона или огледалото е той, а се радва на друго бебе с мама 🙂

Много се радва на бебета и деца и като види детска количка се изправя в своята, смее се и издава весели звуци. На Витошка има неработещ фонтан, който е като магнит за деца. Макс много го обича и често спираме с количката да се порадва и поскача.

И такааа, тази седмица работим МНОГО за дупе, ама много. От всички страни.

Изпълни тренировката първия път 2 пъти, а следващия път 3 пъти. Изглежда много лесна отстрани 😉 Обещавам да имаш приятна мускулна треска.

Използвам този комплект ластици.

Интервална тренировка, 10 интервала 50/10, 50 секунди упражнения, 10 секунди почивка

1. От лег, ластик около колене разтваряне и събиране на бедра, докато ханшът е високо + за горна част обтягане на ластик встрани
2. От прав стоеж с ластик около колене, стъпка встрани клек + обтягане на ластик зад врат
3. ЛЯВ крак застъпва розов ластик ДЯСНА ръка бицепсово сгъване. Оранжев ластик около ЛЯВО коляно ДЕСЕН крак избутва ластик назад
4. Оранжев ластик застъпен с 2 крака. Навеждане, гребане, задържане в гребане, изправяне и стягане на дупе
5. Като 3 другата страна
6. Скок ножица с оранжев ластик около глезени + бокс с розов ластик
7. От обратна дъска хип тръст на ЛЯВ крак
8. ЛЯВ крак застъпва ластик, държи ДЯСНА ръка. Напад на ЛЯВ, мъртва тяга на ЛЯВ крак
9. От обратна дъска хип тръст на ДЕСЕН крак
10. Като 8 другата страна

25 comments

 1. Юлиана 3 септември, 2017 at 13:57

  Нямам търпение да направя тренировката, а Макс е същото слънчице като теб! ?

 2. Красимира 4 септември, 2017 at 06:33

  Тренировката е доста приятна и зареждаща, и никак не е лесна 😉 Изпълних я три пъти и пот се лее, но се чувствам положително заредена, благодарение на теб, Руми! Страхотна нова седмица на теб и Макс!

  • Rumiana Ilieva 4 септември, 2017 at 08:44

   Радвам се, че ти е харесала тренировката, а тя изглежда измамно лесна 😉

 3. Дани_Б 4 септември, 2017 at 08:18

  Тренировката идва тъкмо навреме за новите ми ластици :))), със стария ластик ми беше неудобно, че чак и болеше.Нямам търпение!
  Прекрасни сте и двамата!

   • Дани Б 6 септември, 2017 at 17:49

    Страхотни са!Не ми причиняват болка, защото са мекички и гладички!Много съм доволна!А най-голямата им екстра е, че мога да си ги сменям в зависимост от натоварването!А тази Румитка ми дойде нанагорно с оранжевия ластик, но много ми хареса!

 4. Павлина Георгиева 4 септември, 2017 at 10:51

  Руми, мисленото трениране също се брои! 😀 Дори има правени опити със спортисти, подготвящи се за Олимпиада. Едната група прави само физически тренировки. Другата отделя по-малко време за физическите и много повече са менталните упражнения, като си представят движенията, бягане, скачане, плуване, който каквото има да прави. Представят си и успеха. Втората група се връща с много повече медали. 🙂
  Така че не е вярно, че си тренирала малко през въпросната седмица, просто си тренирала като един истински олимпиец! 😀

 5. Рая 4 септември, 2017 at 14:53

  Здравей Руми,
  Страхотна тренировка. Бях се засилила за три повторения, но след втория път бях вече изтощена. Селфитата ви са се получили много добре. Иска ми се да го нагуша този усмихнат чаровник!
  Имам едно въпросче относно диастазата, с която и аз съм се сдобила. Четох, че не е добре да си гълташ корема, защото се получавало вътрешно напрежение, което още повече я разширявало. А в други сайтове гледах упражнения, които са статични и с гълтане на корема. Та ако докато вървя, седя на бюрото и т.н. си стягам корема и го държа прибран, всеки път, когато се сетя, това ще помогне ли или ще навреди?
  Желая ти слънчева седмица и изпращам въздушни прегръдки на Макс, дано не ревнуваш ; )

  • Rumiana Ilieva 4 септември, 2017 at 15:16

   Има разлика между гълтане на корема и стягане на корема. Не го гълтай, а го стягай. Представи се, че някой ще те удря в корема, тогава ще го стегнеш. В първите тренировки след раждането обяснявах за тази разлика. Стягането е да искаш корема да ти стане колкото може по-твърд. А гълтането е прибиране на корема към гръбнака.

   Продължаваме със селфитата 🙂

 6. Росица Петрова 4 септември, 2017 at 21:27

  Браво на вас Руми,усмихнати и чаровни мама и син!Бъдете все така щастливи.Аз все още не съм преминала на Румитките,но усещам,че ще бъде забавно!Щастлива седмица ви желая!!!!

 7. Веселина Стаменова 8 септември, 2017 at 08:37

  Здравей Руми!
  Имам един такъв въпрос, когато тренирам долна част, с акцент дупе (вкл. и Дупемания), много повече усещам упражненията в задно бедро. Допускам, че причината е в слаб глутеус, затова компенсирам със задно бедро, но това много ме тормози. Искам да тренирам по-изолирано глутеуса, а реално не успявам. Работя изключително много и върху правилната си техника, все пак почти 5 години тренирам с теб, дори когато се съмнявам в техниката си, спирам видеото, гледам се в огледала и я оттренирам. Та причината с неправилната техника я изключвам. Според теб, дали моето предположение е правилно (това че глутеуса ми е слаб и компенсирам движението със задно бедро)? Възможно ли е и как мога да променя това, ако изобщо има някакъв начин, освен с изолирани упражнения за да го укрепя и години практика?
  Поздрави и целувки на Макси и теб 🙂

  • Rumiana Ilieva 8 септември, 2017 at 14:45

   Вероятно това е причината. Заложи на махове с крак назад и встрани, добави тежест или ластик и кажи къде усещаш натоварване, като изпълнявай със свит крак, за да отива по-малко в задното бедро. И понеже е свит крак, вероятно няма да го усещаш достатъчно трудно, затова с тежест и ластик. Хип тръст на 1 крак опитай, но гръб опрян на диван, а не от обратна дъска.

   • Веселина Стаменова 14 септември, 2017 at 10:57

    Руми, благодаря ти, че ми даваш съвет! <3 Много е ценно за мен! И двете упражнения ги усещам в дупето, с годините развих техниката и успявам да натоваря точна глутеуса, дори май и мъничко мускул качих 🙂 Но, ако например имам няколко седмици пауза в тренировките и загубя тренинг, след това дори и най-натоварващата тренировка с акцент дупе ми докарва мускулна треска на задно бедро, а не точно на дупето, нищо че и то ме е боляло много по време на тренировката. Ей това не мога да си обясня как става? Защо на дупето мускулната треска ми е толкова трудно постижима?

    • Rumiana Ilieva 16 септември, 2017 at 09:36

     Започвай тренировка като активираш глутеусите с ритници назад и повдигане на крак встрани,

 8. Desi 8 септември, 2017 at 08:51

  Руми, това за стягането и гълтането на корема- благодаря, че го обясни, така че да го разберем! При гълтането се „прибира“ само долната част, нали? Докато при стягането се стяга целия корем (май именно там е разликата). Вече ще знам не да го гълтам (както вероятно съм правила), а да го стягам!
  Много сте сладки с Макс! Усмихнати слънца! <3 И сте като две капки вода 🙂 Пускай ни повече смимки на двама ви, ако може! 🙂
  Лек ден и приятен уикенд!

  • Rumiana Ilieva 8 септември, 2017 at 14:46

   Да, може би така го виждаш, като прибиране само на долната част при гълтане, зависи колко е голям корема 🙂 И горната част се прибира при гълтане, но не е така видно. Помоли някой леко да те удря в корема, а ти като защита да се стягаш, така ще усетиш какво трябва да правиш 🙂

 9. Desi 11 септември, 2017 at 10:22

  Да, сигурно така ми се струва, защото в горната част не е така видно, т.е. няма какво да прибирам/ гълтам 🙂 Благодаря ти, вече схванах разликата 🙂

Коментарите са заключени

Меню за Абитуриентка

Здравей Руми, аз съм едно на 18, високо съм 164см и тежа 70 кг. От няколко години спазвам всякакви диети и няколко пъти отслабвам, но ...