Обикновено избягвам да снимам тренировки за корем, защото колкото са желани, толкова небалансирано тренират тялото.

Тази тренировка е различна, защото тренира корема функционално, само едно упражнение е коремна преса (включих го, за да привлека любителите на коремните преси), всяко упражнение натоварва и други мускули, т.е. не е изолирана за корем тренировка.

Уточнение: тренировката не е подходяща при диастаза. В момент тренирам, така че да щадя малката диастаза, която имам. Това е единствената тренировка, която съм правила тази седмица и не е в подкрепа на диастазата. Но пък вече коремните ми мускули са доста по-силни, държах корема стегнат през цялото време, а и исках да проверя как ще се чувствам след тренировка за корем.

Изводът е, още не съм готова за такива натоварвания на корема. Много трудно ми беше да държа корема стегнат през цялото време, може би, ако работния интервал беше 30 секунди, щеше да ми е по-добре.

Но това ми е работата и се грижа за читателите и с тренировки, които не са за мен 🙂 Не се притеснявайте, всичко е наред с мен, просто съм искрена и споделям всичко за възстановяването си, за да създавам реалистична представа в майките.

Много често след раждане има корици на списания с известни жени, които показват перфектна форма 2 месеца след раждане. Правят брутални тренировки и изглеждат супер. Да припомня, че често имат екипи от хора, които се грижат за тях. Не знаем дали кърмят или хранят с адаптирано мляко, защото има огромна разлика как се храниш, ако кърмиш. Има разлика и в това дали спиш цяла нощ или кърмиш на всеки 2-3 часа.

Освен това не знаем как се чувстват всъщност. Едно е да изглеждаш добре, друго е да се чувстваш добре.

Моето възстановяване върви бавно. Не помня дали съм споделяла, че първите 3 месеца изобщо не усещах мускулите на тазовото дъно и можех да ги стегна само веднага след ходене по малка нужда, защото тогава имах най-силно усещане за тях. През останалото време сякаш тези мускули не съществуваха.

И въпреки това на повърхността нещата изглеждат цветя и рози, защото имам плосък корем и даже мога да тренирам. Но това не показва как се чувствам. Как няколко месеца мускулите на корема ми отказваха да се активират. Как силата и издръжливостта ми са спаднали и как се мотивирам това да не ме потиска и държа духа си висок 🙂

Споделям това, не за да се оплаквам, а за да покажа реално какво усещам и как се възстановявам. Дано дам кураж на повече майки, че пътя на възстановяването е различен за всеки човек.

И да спомена, че се чувствам все по-добре. Тренирам така както мога в момента. Тренировките, които снимам за вас последния месец, не са тренировките, с които тренирам. Ще снимам и моите тренировки, за да може повече майки да се възползват от тях и да ускорят възстановяването си:)

Тази седмица имам 6 тренировки по 20 минути, о, йе!

Хайде да тренираме 🙂

Използвам този комплект ластици.Интервална тренировка 50/10, 50 секунди натоварване, 10 секунди почивка.
За максимален ефект да се изпълни 3 пъти.

1. Коремна преса + задържане на обтегнат ластик около глезени
2. Везна на ЛЯВ крак + ДЯСНО коляно към корем и обтягане на ластик встрани до корем
3. От дъска придърпване на гира от дясно с ЛЯВА ръка, от ляво с ДЯСНА ръка
4. Скок на ЛЯВ крак + повдигане на ДЯСНО коляно към корем + ръце въртят въже
5. Везна на ДЕСЕН крак + ЛЯВО коляно към корем и обтягане на ластик встрани до корем
6. 3 скока високи колене + пауза. Ластик обтегнат горе по време на скока, в паузата навеждане и ластик надолу
7. Ренегатско гребане с ластик
8. Скок на ДЕСЕН крак + повдигане на ЛЯВО коляно към корем + ръце въртят въже

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!