Кардио тренировка + упражнение за корем: Румитка #40

12

Прекрасниии, как сте? Имахте ли прекрасен уикенд? Моят беше лежерен и домашен + разходки из центъра на София с често спиране на кафе, защото Макс не иска да стои в количката. Както и да го вържем, намира начин да се обърне с корем към количката и да се изправи прав, след което не иска да сяда и трябва да се вози прав, което е супер опасно. Така, че често сядаме на кафе, да поскача в скута и да прави бам бам по масата.

На тренировъчния фронт се чувствам все по-добре, само с корема внимавам и го давам по-леко. Толкова добре, че започнах усилено да снимам нови тренировки, защото на 1.11 започваме с месечни тренировъчни програми. В края на месеца ще изпращам имейл, на всеки който се абонира с календар с тренировки. Абонирането ще обявя около 20.10, все още не е готова тази функционалност.

В календара ще има тренировки за всеки ден, с линкове, така че кликаш и започваш да тренираш.

В календара ще бъдат включени следните тренировъчни серии:
Румитки
НОВО Тихо кардио, от което вече има публикувана 1 тренировка
Гири – тренировка с тежести
Кардио, като днешното
Тренировки с ластици
НОВО тренировки със стол
НОВО каланетика
НОВО тренировки с плъзгане

Ако искаш друга серия, предложия я в коментарите 🙂

Това са тренировъчни серии, които след време също ще организирам в програми, така че ако някой иска само каланетика, да тренира с тази програма (това е само пример).

Абонирай се за youtube канала ми, защото там ще публикувам новите серии. На сайта ще публикувам предимно статии и Румитките. НОВИТЕ серии, ще бъдат само в youtube.

САМО в youtube ще публикувам и видеа с идеи, трикове и хакове, които използвам всеки ден – как да приготвяш заготовки, как да тренираш редовно (има си тайна за това), как да се храниш по-добре, как да включиш децата в тренирането и др.

Днешната тренировка страхотно повдига пулса и го държи в аеробната зона за горене на мазнини, която е около 70%-80% от максималния пулс.

Максималният пулс се смята като от 220 се извадят годините. Например за 40 годишен човек:
220-40=180
70%, 0.7*180=126
80%, 0.8*180=144
Т.е. за 40 годишен човек аеробната зона е 126-144 пулс (удара в минута на сърцето).
Счита се, че това е зоната за горене на мазнини по време на самата тренировка.
Защото има горене на мазнини и след самата тренировка и това не се постига с такъв вид аеробни тренировки, а с тренировки със сериозни тежести, също и с HIIT, при който обаче интензивността е МНОГО висока.

Последното упражнение е НОВО и до сега не сме го правили. СТРАХОТНО Е ЗА КОРЕМА!

Тренировката днес е интервална, 10 интервала 30/10, 30 секунди натоварване, 10 секунди за смяна на упражнението.

Супер напредналите да опитат интервал 60/10.

1. Регулировчик скок на ДЕСЕН крак
2. 2 пружиниращи клека + изправяне със скок
3. Регулировчик скок на ЛЯВ крак
4. Дъска, ЛЯВ крак стъпва напред, повдигане ДЕСЕН крак
5. Като 4 другата страна
6. Скейтър скок долу на ДЕСЕН крак, горе на ЛЯВ крак
7. Като 6 другата страна
8. Самолетен скок 3 пъти, с редуване на страните
9. Усукани коремни подскоци ЛЯВ крак напред
10. Като 9 другата страна

Изпълни тази тренировка 3-4 пъти и сподели в коментарите как се чувстваш след това?

12 comments

  • Rumiana Ilieva 2 октомври, 2017 at 08:44 Отговор

   Ще изчакам да ми се върне изцяло силата на корема и ще снимам с нея програма. Изключително много натоварва корема.

 1. Петя 2 октомври, 2017 at 08:30 Отговор

  Здравей, Руми! Тази идея за календарът за тренировките е повече от прекрасна! Аз обаче ще се наложи да изчакам, за да се включа 🙂 Искам да те попитам понеже още февруари говореше за програма за бременни, а все още няма. Плануваш ли пускането на такава скоро?

 2. Симона 2 октомври, 2017 at 09:01 Отговор

  Аз много бих се радвала на серия със силови упражнения (било то с гири или със собствено тегло).
  Очаквам с нетърпение 01.11! 🙂
  Огромни благодарности за това, което правиш за нас, Руми!

 3. Веселина Стаменова 2 октомври, 2017 at 11:04 Отговор

  Руми, толкова се вълнувам за новата програма, че не мога да ти опиша! Благодаря ти за това, което правиш за нас! А клипчетата с хакове ще бъдат толкова полезни, прекрасна, страхотна идея! Изобщо, всяка информация, която ни даваш, вярвам на всички нас, ни е от особено голяма полза!
  Имам искане :))) Повече дупе да има 🙂 Да наблягаме на него, да го товарим повече, особено в изолирани упражнения. И още едно искане – да няма много засукани упражнения, по-скоро да за базови движенията. Мен лично сложните комбинации от упражнения ме отблъскват и избягвам такива тренировки, защото концентрацията ми е кое как да направя и губя техниката, а тя ми е по-важна.
  Прекрасна си Руми, бeзкрайно благодарим за всичко! <3

 4. Desi 2 октомври, 2017 at 15:28 Отговор

  Съгласна съм с Веселина Стаменова- и аз не обичам прекалено сложни комбинации от упражнения (както го е написала тя- засукани), предпочитам по-лесните за изпълнение, но пък от които да има страхотен ефект! Тоест да не се мъча докато ги изпълнявам, а да ми е приятно! 🙂 Иначе тренировката ми хареса, особено пружиниращият клек + изправяне със скок, както и самолетният скок, който пък ми напомня за онази твоя българска тренировка, в която имаше движения тип ръченица (много обичам 🙂 Новото упражнение за корем също е добро!
  На мен би ми се искало да има повече тренировки, в които да се набляга на корема (и най-вече долната част, която се стяга по-трудно), на задната част на бедрата, както и упражнения против целулит и паласки!
  Всъщност каквото и да ни предложиш, ще ни хареса, сигурна съм! Нямам търпение за програмата както и за видеата със съвети и идеи към нас 🙂
  Лек следобед!

  (П.П. Между другото и моята племенничка искаше да „бяга“ от количката, бореше се с коланите и се ядосваше като я връщахме обратно да седне 😀 , но определено обичаше да се вози! Скица 😀 сега вече е голяма, на 4 годинки e 🙂

 5. Рая 3 октомври, 2017 at 00:06 Отговор

  Здравей Руми,
  Много приятна тренировка и тонизираща също. Изглеждаш в завидна форма. Поздравления! Исках да попитам последното упражнение става ли за диастаза. И дали ще има серия специално за диастаза. И аз като горните ти читатели и трениращи с теб искам вече да идва този 1.11.
  Желая ти спорна и дейна седмица.
  А за Макс защо не пробваш с ергономична раница, доста е удобно.

  • Rumiana Ilieva 3 октомври, 2017 at 08:08 Отговор

   Не, не става при диастаза. Моята диастаза не е точно диастаза, имам разделение само, когато не съм си стегнала корема, но като го стегна няма разделение, затова правя такива упражнения. Ще има отделна серия при диастаза. Не искам да нося Макс, защото трябва да държа корема стегнат през цялото време и се изморявам, аз и без това много го нося на ръце, навън нека е в количка.

 6. Веселина Стаменова 4 октомври, 2017 at 14:29 Отговор

  Много приятна тренировка, наистина, направих 4 кръга, идеална е. Не е смъртоносен хийт, но натоварва доволно, благодаря Руми!

Добави коментар

Тренировъчна програма седмица 2-2015

Прекрасниииии 🙂 започваме годината с нова тренировъчна програма. Иджи биджи миджи 🙂 Имам страхотно усещане за 2015 година! Виното много помага хи хи хи. Имаме ...