С кои упражнения да стегна ръцете?


упражнения за стягане на ръцете

Много се кефя на новата поредица, която стартирахме, защото научавам страшно много от теб и ще се радвам, ако отново споделиш опита си по темата за стягане на ръце 🙂 Благодаря за въпросите, които ми изпращате!

Както останалите части от тялото, как ще изглеждат ръцете зависи от това как се храним, какви гени и хормони носим и чак на последно място как тренираме. Според мен много дами развалят ръцете си с упражнения именно за проблемните ръце.

В 95% от моите тренировки няма изолирани упражнения за корем и ръце. Причината е, че тези мускули се тренират с останалите мускулни групи и не искам да ги претренирам.

Не може да правиш лицеви опори (за гърди) без участието на трицепсите (задната част на ръката).

Не може да гребеш или да се набираш (за гръб) без участието на бицепсите (предната част на ръката).

Т.е. ако тренираш гърди и гръб си тренирала и ръцете!!! Няма нужда да правиш нищо допълнително.

Как да стегна ръцете?
Ако искаш да стегнеш ръцете, значи имаш мазнини по тях, т.е. имаш нужда да приемаш по-малко храна отколкото ти трябва (калориен/енергиен дефицит/недостиг). Мазнините не могат да се стегнат, не могат и да се превърнат в мускули. Мазнините трябва да бъдат стопени!

Упражненията специално за мускулите на ръцете ще развият мускулите на ръцете и ако мазнините си стоят същите резултатът ще е по-голяма обиколка на ръцете, но не и по-стегнати ръце.

Личен опит : аз не правя упражнения за ръце. Не виждам смисъл, който и да е мъж или жена да прави изолирани упражнения за бицепс и трицепс. Изключение са културистите. Не харесвам мъже с големи ръце и невидими гръдни и гръбни мускули, говори ми че тренират за опаковката, а не с разум. Всеки има собствени разбирания за красиво, които не дискутирам, но обръщам внимание, че с упражнения за ръце няма да имаш по-стегнати ръце докато не изгориш мазнините с хранителен режим.

Ако тренираш гърба и гърдите, ръцете ти също ще са добре тренирани. А няма как да пропуснеш гърба и гърдите, или поне аз не бих. В няколко тренировки съм включила изолирани упражнения за ръце за разнообразие и защото има читатели, които се чувстват добре като тренират проблемните зони , ех, какви жертви правя 😀

Как да се използват изолираните упражнения за ръце?
Ако искаш да увеличиш обиколката на ръцете си – прави изолирани упражнения за ръце.

Въпроси: Правиш ли изолирани упражнения за ръце? Мазнините по ръцете ти пропорционални ли са с мазнините по други части на тялото.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.