Прекрасни <3 често си бъркам снощни мюслита. В английските сайтове са много популярни overnight oats, което преведох снощно мюсли, дайте предложения за по-добро име. Имам доста варианти на подобни закуски, как да им казваме?

Подготви от вечерта силния старт на деня си 🙂 Организацията е част от всеки успех 🙂 Ще ти помогна да я направиш, ако ми пишеш имейл с 2 думи “ Искам промяна“ 🙂

Продукти
2 малки ябълки или колкото сложите
20 г безглутенови овесени ядки
20 г стафиди
30 г орехи (или други ядки/семена)
Малко лимон или само лимонов сок

Подправки на вкус
Канела
Пресен или на прах сух джинджифил
Куркума

Подправките, които съм подбрала придават страхотен вкус, допълват се и в същото време имат страхотни здравословни ползи. Изключително много използвам подправки (супер храни), които повлияват здравето положително. В случая куркумата е добавена предимно заради здравословните си ползи и е съвсем малко. Канелата и джинджифила си пасват и на вкус.

Приготвяне
В блендер пасирах ябълките с 1/8 от лимон (махнах семките и кората) и колкото джинджифил понасям 🙂 . Лимонът стабилизира цвета на ябълките да не почерняват. Освен това е добре да хапваме лимон, добавя и лек кисел вкус, така че 3 ползи има от него 🙂

След това изсипвам ябълковото пюре в купичка (използвах бурканче Уик, изключително удобни бурканчета, имам ги в 4 размера. Имат и уплътнители и клипсове, ако нещо трябва да се затвори много плътно. В случая не използвах уплътнител и клипси).

ябълково пюре

Добавям подправките канела и куркума, разбърквам и сипвам овеса, орехите (натрошавам с пръсти) и стафидите.

мюсли със супер храни

Разбърквам всичко и оставям в хладилника. На сутринта имам закуска 🙂

snostno-musli-super-hrani4

Цялото приготвяне отнема под 5 минути, а на сутринта мога да закусвам веднага щом искам.

С тези количества снощното мюсли е около 480 калории, 9 г протеини, 22 г мазнини, 75 въглехидрати, 12 г фибри.

Обръщам внимание, че моят начин на хранене е с превес на въглехидрати по няколко причини.

На мен въглехидратите ми дават енергия, не ми се спи след тях, не искам да си легна, искам да стана и да скоча да работя, да тренирам, да творя. Съчетавам ги винаги с много фибри по простата причина, че ям въглехидрати в естествения им вид, а не като извлеци (бяла захар например; с меда внимавам с количествата и консумирам рядко).
Правила съм си много експерименти и този начин на хранене определено ми харесва и се чувствам добре.

Наскоро си направих 2 генетични теста и те показаха, че с наситените мазнини не се разбираме много добре, което потвърждава и личните ми експерименти и предпочитания към храни.

Трябва да напиша подробно за генетичните тестовете, защото може да ви спестят 10 години експерименти, но пък от друга страна са сериозна инвестиция (около 800-900 лв на тест). Не смятам, че всеки трябва да си прави такъв тест, просто с това се занимавам и ми беше интересно да видя на прав път ли съм за себе си. С опит и грешка също може да се установят индивидуалните предпочитания на организма за енергия.

Да ви е сладко 🙂

snostno-musli-super-hrani5

Искаш ли хранителен план, съобразен с твоите предпочитания за храни, установени след подробен разпит от мен 🙂 Виж какво постигнаха други читатели на сайта, докато хапваха с удоволствие любимите си рецепти, адаптирани от мен. За Индивидуално меню, пиши ми 🙂

Как да кръстим снощното мюсли (Overnight oats)?