Супа с броколи, червено цвекло и семена (веган)


Прекрасни, да хапнем днес една супер цветна, красива, вкусна и пълноценна супа 🙂 Какво по-хубаво от това! Да нахраним първо очите с красота, а после да дадем на тялото много витамини, минерали и фибри под формата на зеленчуци!

Тази супа е универсална. Може да се приготви с всякакви зеленчуци. Дори с плод може (тиква, например ммммм). Подправките и добавките към нея могат да варират в широк диапазон. Избрала съм броколи и цвекло, защото са в сезон и са ми цветни 🙂

Продукти за основата
230 г картофи (измерени сурови и обелени)
200 г моркови (измерени обелени)
1/2 глава стар лук
10 г кокосово масло
350 г/мл вода
Подправки по избор (сол, черен пипер, джинджифил или други в замисимостот зеленчуците)

Зеленчуци
1 глава броколи (количеството може да варира по желание)
1 глава цвекло (количество по желание)
20 г семена за поръска

Идея: може да се използват различни зеленчуци към супата, в зависимост от сезона.

Приготвяне
Картофите, морковите и лука се сваряват в подсолена вода. В тенджерата се оставя около 350-400 г/мл от бульона, така че да се получи гъста супа. Всичко се пасира и се добавя кокосовото масло. Получава се гъста основа за супа. Тази основа е универсалана 🙂 Към нея могат да се добавят различни печени/варени/сурови зеленчуци според сезона, а също така и сирене/кашкавал/ядки/семена 🙂 Вариантите са толкова мнооого!

В случая използвам броколи, бланширани за 3 минути в подсолена вода и печено цвекло на фурна. Цвеклото изпекох, като първо измих главите, подсуших, после се увива в хартия за печене (без да се бели) и се пече за около 45-55 минути на 180 градуса. Бели се след като е изпечено, може да се използва за супи, салати, разядки.

Приблизителна хранителна стойност според cronometer.com
Ккал 397
Протеини: 9 г
Въглехидрати: 43.9 г
Мазнини: 22.3 г

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!