Отслабване Теодора Тонова

За 1 месец свалих почти 10 кг., 10 см в талията, 10 см в ханша, 5 см в горната част на бедрата. За този 1 месец обаче нямах нито 1 ден без тренировка от поне 40 мин.!

Казвам се Теодора и съм на 32 години. Имам 2 деца. И през двете бременности качих много килограми. С помощта на диети, чути от познати успявах да сваля килограми, но никога не достигнах теглото си, което бях преди да имам деца.

Килограмите ми се въртяха,около 65-68, но за моите 1.64 см.ръст си изглеждах пълничка. Преди да забременея бях около 57 кг. и се чувствах и изглеждах добре. Тази зима не знайно как обаче качих отново. Стигнах до 72 кг.и с настъпването на лятото просто се уплаших.

Реших да се взема в ръце и да започна някаква диета. Диетата, с която отслабвах по много килограми (след бременностите), беше зелевата супа. За мен страшно мъчителна, но нямах избор. Написах в Google зелева супа и от показаните резултати попаднах на сайта на Руми.

Първоначално ме заля страшно много информация. Нямам думи да опиша колко ме зарадва този сайт!!! Не знаех от къде да започна и написах писмо на Руми, зарадвах се, когато получих подробен отговор и предложение да изпробвам програмата за промяна на начина на живот.

Страшно много ми допадна, понеже много обичам зеленчуци и месо, както и абсолютно всичко, което е позволено в него, а не обичам плодове. Притесняваше ме само как ще спра да ям, а също така и да ми се яде сладко.

Руми обясняваше, че минат ли 3,4 дни и гладът за сладко спира. Не ми се вярваше, но точно така стана !

Имах въпроси, за които в началото се притеснявах да питам, но се престраших. Руми се оказа много мила и винаги ми отговаряше много обстойно и разбираемо. Нейните писма ми даваха кураж и ме надъхваха още повече.

И така благодарение на помощта на Руми, килограмите започнаха лека полека да се топят, а сантиметрите да намаляват!

Не мога да опиша колко щастлива се чувствах. За 1 месец свалих почти 10 кг. 10 см. в талията, 10 см. в ханша, 5 см. в горната част на бедрата. За този 1 месец обаче нямах нито 1 ден без тренировка от поне 40 мин.!

Стегнати бедра и прасци

Стегнати бедра и прасци

Мускулите ми започнаха да се оформят, започнах да харесвам тялото си и да добивам самочувствие! Започнах да получавам безброй комплименти и въпроси от рода на „как отслабна, как успя“. Като се каже диета и всеки си мисли, че се гладува. На всеки обяснявах, че това е съобразено хранене, а не глад.

Имаш голям избор от храни, просто не може да останеш гладен. Успоредно с това трябва и да се тренира, защото няма добре оформено тяло иначе… Има отпусната кожа и целулит… А аз вече и целулит си нямам 🙂 !

Стегнати бедра и прасци

Просто не мога да изкажа с думи благодарностите си към Руми! Искам само да й кажа, че е страхотен човек! Рядко се срещат такива хора като нея в днешно време!

Руми, много ти благодаря за всичко. Продължавай да си все същото усмихнато и лъчезарно момиче 🙂 ! Aко не беше ти, просто нямаше да разбера какво е да се чувствам добре в кожата си! Колко е хубаво да получаваш комплименти за това, че изглеждаш страхотно.

23 comments

 1. Даниела 23 октомври, 2011 at 02:03

  Страхотно изглежда това моми1е Теди след загубените 10 килограма,тя ме мотивира страшно много! Поздрави на Руми за всичко което прави за нас…

 2. Надя 23 октомври, 2011 at 10:42

  Поздравления, Теодора!:) Пожелавам ти да продължаваш все така и много успехи не само относно хубавото тяло, което си оформила, ами и във всяка една сфера, в която се развиваш!:) Руми, на теб мога отново да ти благодаря за това, че ни помагаш да се осмелим да повярваме,че можем да бъдем това, което искаме !:)))

 3. Елена 23 октомври, 2011 at 11:41

  Теди, приеми моите най-искрени поздравления и адмирации за постигнатите резултати, за волята и постоянството ти! Изглеждаш страхотно! Пожелавам ти все такъв успех да постигаш във всяко едно твое начинание! Снимките, които си показала с какъв период разлика са? А на Руми искам и аз да благодаря за всичко, което прави за нас и за това, че не спира да вярва в нас и да ни мотивира!

 4. Георги 23 октомври, 2011 at 12:48

  10кг. за един месец ? Вие знаете ли колко е вредно това ? Дори лекарите са казали – не повече от 1кг. на седмица,да не говорим,че 0,5кг. е най правилното! Организма иска време,за да се приспособи,а ти си го травмирала с цели 10кг. което е крайно вредно.

  • Руми 23 октомври, 2011 at 12:56

   Георги, така е, 1 кг на седмица е идеалната норма за отслабване, но понякога хората имат повече ентусизаъм и отслабват повече. Учим се от грешките си. Също така е вредно години наред да се ядат боклуци и когато някой направи нещо добро за себе си идва някой и му обяснява колко зле е постъпил. Имаме нужда от мотивация, не от критика.

 5. Георги 23 октомври, 2011 at 13:15

  Те нека си имат ентусиазъм,но не е ли по-добре първо да помислим за здравето си,не е ли то най важно? Килограми се свалят,стига човек да не го мързи да стане от стола и да поспортува,но да отслабваш за сметка на здравето си лично за мен не е правилно.

 6. Георги 23 октомври, 2011 at 13:16

  Искам да подчертая,че аз не критикувам,само казвам,че това е адски вредно и има къде къде по здравословен начин:))))

  • Руми 23 октомври, 2011 at 13:44

   Георги, чудесно знам какво е здравословно отслабване, все пак съм диетолог. Поздравявам Теди за резулатите, за упоритостта, за ентусиазма и за това, което научи и ще прилага от тук натам.

 7. Теди 23 октомври, 2011 at 16:00

  Благодаря на момичетата писали по горе :-)!
  Искам само да споделя,че когато започнах диетата не съм си поставяла за цел колко килограма и за какъв период от време да сваля!Следвах стриктно програмата за отслабване, и да наистина бях много мотивирана!Понякога ми се случваше да тренирам по 2,3 пъти на ден.
  Да,чувала съм,че не е здравословно да се свалят много килограми за кратко време.Но,факт.Какво да направя,че отслабнах 10 кг.за 1 месец?Чувствах се прекрасно по време на режима!Жива,здрава изпълнена с енергия.Събуждах се по рано от всякога,заредена с енергия.Случвало ми се е сутрин в 6,7 ч.да си правя тренировките.Кожата ми е стегната,нямам целулит,не боледувам,не виждам какво му е вредното точно в моя случай.
  Вече 4 ти месец спазвам съветите на Руми :-),и успявам да поддържам постигнатото (благодарение на нея).Продължавам да се храня здравословно и да тренирам.
  Имаш ли желание за нещо,намираш и начини :-)!

 8. Julia 31 октомври, 2011 at 01:42

  Ето, че и аз се включвам в коментарите!
  Аз съм на диетата и упражненията от две седмици и в началото много се притеснявах, как ще се справя с липсата на плодове – за разлика от Теодора аз обожавам плодове и не съм голяма „месарка“…
  Е, след като пробвах упражненията и на втория ден осъзнах, че съм със статут на „медуза“ ( и физически и психически) разбрах, че трябва да вложа цялата си воля, дори и това да значи липса на плодове за 1 месец.
  Първата седмица беше много тежка (от гледна точка на упражненията), но желанието да се чувствам, а и да изглеждам добре си паснаха чудесно с окуражаващите имейли, които Руми любезно ми връщаше след всеки мой безумен въпрос или съмение в собствените ми сили….мдааа, без нея не бих издържала първата седмица.
  Втората седмица бях направо „пушка“, е за статут на „медуза“ де.
  Моите уважения към Теодора, но аз не бих могла да тренирам 2-3 пъти на ден, а бих искала ( едвам избутвам това, което трябва да направя), но се надявам, че след някоя друга седмица ще съм много по силна и току виж успея да добия такъв хубав стегнат вид, като Теодора.
  Само да добавя, че диетата дори не се оказа скъпа за следване. Аз като видях първата седмице се бях притеснила малко, но напротив, като се върнах от пазар, даже бях под бюджета за седмицата, защото обичайните боклуци, които купувам обикновенно, не бяха в торбите.
  На всеки, който се чуди дали да пробва тази система за отслабване – ДА пробвайте, ще се чувствате страахотно и ще се изглеждате така ( поне Теодора изглежда супер, а се надявам в близко бъдеще и аз да имам такива стегнати бедра).
  Поздрави на всички и ще ви ъпдейтна скоро за моя прогрес
  Julia

 9. д-р Свилен Георгиев 4 ноември, 2011 at 11:57

  Телесните ни “запаси” се складират в мастните клетки. При необходимост, те се разграждат на глицерол и мастни киселини. Причините в случая са две – правилното съчетаване на физическо натоварване и здравословно хранене (диета).

  Мастните киселини, използвани като енергетичен източник при физическото натоварване на мускулатурата, са разтворими във вода. Транспортират се от кръвта, заедно с белтъчини (албумини). Когато количеството им е по-високо от нормалното, лепливостта на кръвта се увеличава и това създава условия за образуване на микротромби.

  „Изгарянето“ на мастните киселини се съпровожда с отделянето на въглероден двуокис и вода. Теглото на отделената вода е около 7.5 пъти по-голямо от теглото на „изгорената“ мазнина. Т.е. ако сте “стопили” 100 гр. от “спасителния пояс” около ханша, се е отделила около 750 гр. вода. Ако не сте я изхвърлили като пот и пара, тя би натоварила работата на сърцето и бъбреците. Но след интензивните упражнения, вие дори имате нужда от “доливане” на вода.

  Комбинирането на физическа активност със здравословно хранене има още една добра страна – Ако се опитвате да се “вталите” само с диета, мастните клетки се натрупват в черния дроб, но при съчетанието двата фактора сте защитени и от това.

  Все пак запомнете – отслабването е процес, а не акт. Хубавите неща не искат бързане. Изключвам бързия, но страстен секс, при който също се “топят“ доста от излишните калории.

  Руми, Теодора – браво, момичета!

 10. Natalia 5 ноември, 2011 at 12:51

  Браво, Теодора!Искам да ти кажа, че от доста време разглеждах сайта на Руми и се чудех коя диета да избера и кои упражнения, докато не видях твоите резултати. Ти ме вдъхнови и силно мотивира, свързах се с Руми и в момента съм на нейния режим 28 дни.

 11. Теди 6 ноември, 2011 at 11:38

  Благодаря,Наталия :-)!Много се радвам,че съм успяла да ти помогна в избора :-).Ще видиш,че не е никак трудно да спазваш режима,а резултатите ще дойдат много бързо :-).Пожелавам ти успех,и ако мога с нещо да помогна,много ще се радвам :-).

 12. Teodora 7 ноември, 2011 at 17:06

  И аз да се включа в темата. Може би от два месеца обмислях какво да тренирам, какво да променя, така че да премахна омразния за всички ни целулит, а ако може и някое друго килце най-добре. Попаднах случайно на сайта на Руми и като прочетох твоите резултати ,Теди, веднага се запалих. Днес почвам 2-ра седмица от 28дн режим – резултата от първата е 2кг надолу, но си личат / поне според мен/ и действително се чувствам супер. За разлика от Теди на мен ми се прияждат някои сладки неща, но се свиква, а и мноого обичам плодове – това е нещото, което ми липсва. Надявам се да имам добри резултати и на Нова Година с хубава вечерна рокля. 😀 Да споделя само, че аз правя сутрин аеробната и вечер нормалните 30/40мин тренировки. Теди, когато се демотивирам влизам в сайта и чета твоята история и това много ми помага. Благодаря ти, че си споделила с нас резултатите, а за Руми просто е ясно – НИКОГА НЕ СПИРАЙ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ТОВА! Ти правиш всички нас по-щастливи и красиви, какво по-хубаво и добро – БЛАГОДАРЯ!!! И се давам заявка да ме запишеш за новия сайт!!!!

  • Руми 7 ноември, 2011 at 17:18

   Teodora, резултатите ти след първата седмица са перфектни 🙂 И сантиметри и килограми надолу, заслугата е твоя, защото си силна и имаш желание да си здрава 🙂

 13. Jeni 7 ноември, 2011 at 17:40

  Бравоо Тедиии,2кг. за една седмица-поздравления! Само искам да вметна,че целулит не се сваля с гладуване! Имат го и слабите момичета. Това значи ли че трябва да станат щеки за да го премахнат? Също така искам да кажа,че не трябва да се изключват плодовете от диетата.Те доставят витамини за организма,които са нужни,особено ако си на диета и се лишаваш от толкова много храни. И като заключение ще кажа само – хранете се здравословно,не се лишавайте от храните,които обичате(все пак и не се тъпчете като ненормални) и спортувайте за удоволствие! Е,отслабването в такъв случай може да става бавно,но поне ще е здравословно,а не е ли това най важното :))))

  • Руми 7 ноември, 2011 at 17:55

   Jeni, благодаря за мнението, но плодовете е добре да се ограничат докато се отслабва, а след това да се превърнат в основната сладка храна. Както често казвам, от плодове не се пълнее, но не се и отслабва. (разбира се с няколко килограма плодове се пълнее)

 14. Teodora 8 ноември, 2011 at 10:58

  Jeni, относно целулита : правя гимнастика на Руми, хранителния режим на Руми, на които се доверявам на 100%, под душа масажи с Елансил гел и специална ръкавица, на края на душа – обливане на цялото тяло със студена вода, започвайки отдолу нагоре, и за след душа на суха кожа – редувам различни мазила, но с интензивен масаж. Ако знаеш нещо повече, моля те да споделиш или ако някой друг може да добави нещо от личен опит. 🙂 Или си фантазирам или така ми се иска, но мисля, че имам подобрение! 🙂

 15. Теди 8 ноември, 2011 at 12:59

  Браво и от мен Teodora !2 кг. си е много добро постижение и би трябвало това да те мотивира :-).Радвам се все пак,че моите резултати допринасят за това :-)!Не си мисли,че и на мен не ми се е преяждало сладко,напротив!Позволявала съм си прегрешения,но много малко и то преди цикъл примерно парченце шоколад :-).Но това е нищо в сравнение с това,колко сладко си хапвах преди.Радвам се,че вече свикнах без него.Когато сме някъде на гости или на рожден ден,постоянно ми се чудят,как издържам да не си хапна нещо сладко,при все,че всички около мен го правят:-).Свиква се.Все още съм,и мисля и занапред да спазвам този хранителен режим!Е да,сега понякога си позволявам да си хапвам и по различни неща,но не съм качила и грам отгоре :-).Продължавам да правя тренировките на Руми,и се чувствам страхотно.
  С Jeni не съм съгласна.Никой не е споменал,че целулитът се премахва с гладуване.Това не е глад,а правилно хранене!А съпроводен с тренировките,които Руми е така добра да споделя с нас,целулитът си отива.
  Това лято гледах по друг начин на хората.Особено на морето където всички са се съблекли по бански,можех да разпозная кой се храни правилно,кой спортува…:-).Направи ми впечатление,че има много слаби момичета,а с целулит.И защо ?!Защото не се хранят правилно и надали знаят какво е спорт.
  За плодовете съм на 100 % съгласна с Руми ,че когато се отслабва трябва да се ограничат.Аз,както съм споменала в интервюто не обичам и вече няколко месеца не съм вкусвала.Всеки ден,обаче пия витамини.
  Така,че Teodora със сигурност не си въобразяваш,че имаш подобрение!Сигурна съм,че е така,като съдя по себе си.Следвай диетата,прави си масажите и тренирай и след 1 месец няма да имаш и помен от целулит!Нищо друго не трябва да правиш :-).

 16. Teodora 8 ноември, 2011 at 16:20

  Благодаря ти , Теди за окуражителните думи! И аз вярвам, че ще има ефект – днес си купих готин потник за тренировките 😀 !!! И сега съм още по-ентусиазирана. 🙂

 17. Julia 8 ноември, 2011 at 17:43

  Здравейте отново и поздрави на всички, които са се захванали да живеят здравословно!
  Аз съм на програмата от 3 седмици, но няма да пиша за резултати – всички знаем, че програмата действа и затова толкова много хора всъщност я продължават, а не се отказват след 7-8 дни…
  Аз съвсем случайно открих един „страничен“ ефект ( е, за целулита ми е малко рано да се хваля), но се оказа, че съм си подобрила стойката.
  Знам, много от вас ще си кажат, че това не е кой знае какво, но не е така. Аз имам сравнително едър бюст и непрекъснато се изгърбвам от тежестта ( не знам дали е така, но имам чувството, че упражненията са ми заздравили гърба някак си). Знам, че не звучи, като нещо голямо, но за човек с почти ежедневни болки в гърба – да спре да ги усеща, да няма напрежение и тежест между лопатките си е цяло облекчение.
  Та така, ако има жертви на лоша стойка и изгърбване, които следят този форум – упражненията на Руми са истината – поне на мен ми подействаха и в тази насока. 🙂
  Поздрави
  Julia

 18. Vania 8 ноември, 2011 at 17:47

  Хей Мили Дами,

  Всички Вие сте прекрасни, невероятно мотивиращи, а ти Руми нямаш идея как вдъхновяваш с този сайт. Да видим кога и аз ще се взема в ръце и ще започна да правя нещо за моето тяло. Иначе за сега гледам да не пропускам да прочета новините в сайта и само една седмица през лятото имах търпението и упоритостта да правя всеки ден упражненията за начинаещи. Но наистина искам да изглеждам добре. Май ще ми трябва повечко упоритост. Иначе, прочетох и за новият сайт който ще е платен, мога ли да разбера откога и каква ще е точно процедурата. Благодаря и успех на всички!!! във всички начинания!

 19. Теodora 14 ноември, 2011 at 18:00

  Браво и на двете ви! Просто нямам думи. Това, което си постигнала Теди е невероятно и ме мотивира да се стегна и да направя нещо по въпроса, за да се чувствам добре.

Коментарите са заключени