Tренировка за цяло тяло


Тренировка за цяло тяло. Статия с видео тренировка от треньор Руми Илиева. Снимка на Руми на земя, повдигнат ханш, крак върху диван

Прекрасна ❤️ искаш да гориш калории, стягаш и оформяш тялото, тази тренировка за цяло тяло е за теб!

В моите програми тренираме предимно за цяло тяло. Разбира се, в Студио Прекрасна има и такива, в които акцентирам на определена/и мускулна/и групи (дупе, корем), но в основата е винаги цялото тяло.

Аз вярвам, че за да имаш красиво, балансирано (от физическа гледна точка) и здраво тяло, е необходимо да тренираш всички мускули в него. Тренирането на едни мускули, а пренебрегването на други (поради някаква причина – например защо да тренирам гръб, аз искам стегнат корем 😊) води до дисбаланс и нарушения в механиката на тялото, съответно появяват се разни болежки.

Тялото ни е система, не е просто зони. И като система, работи в баланс. Ето и един пример – Болките в коленете обикновено са заради трениране предимно или само на предно бедро, затова трябва да се тренира и задно бедро. Много често дори не може да се сетим защо се е появила болката в дадена зона. Просто защото са минали месеци и не можем да я свържем с конкретно събитие.

Знам, че времето ти е ценно! Заради забързаното ежедневие и липсата на време, често преценяваме да правим само „най-необходимото“. Това е една от причините често да решаваме, че ще си тренираме само корема (какво са 20-30 коремни преси) и готово.

Още преди доста години си дадох сметка, че е трудно за над 90 % от хората да намират над 30 минути за тренировка. Ако нещо не може да се поддържа в дългосрочен план, то не би могло да стане и начин на живот. Волята е краен ресурс. Ако се налага да използваш твърде много воля, за каквото и да е, ще бъде нещо временно.

Когато работих върху 90-дневното предизвикателство (виж го тук), имах главна цел – каузата Здраве! Ако ти е интересно, чуй интервюто ми за БНР, когато подготвях предизвикателството.

Вложих много любов и енергия при създаването му, с мисъл за Теб, Прекрасна. За да ти покажа, че можеш да се грижиш за себе си, дори да имаш само 5-10 минутки на ден! Снимах видеата под форвата на 5-10 минутни самостоятелни тренировки, които комбинирах в 20-30 минутни тренировка, така че всеки да може да ги адаптира към ежедневието си. Така, даже да имаш и само 5 минути, пак да тренираш. „Нямам време“ – вече не върви да кажеш. Помисли къде ли не си загубила 10 минути, социални мрежи, разговори по телефона…

Каузата Здраве е все така централна тема във всичко, което правя! И как да превърнем тренировките в навик 🙂

Скачай 👟 в екипа и да направим заедно тази тренировка за цяло тяло. Да раздвижим всички мускули, да покажем на тялото ни, че всички те са му важни и необходими, за да е хармонично и здраво ☘ И не на последно място, че може за под 10 минути да тренираме пълноценно и ефективно!

Текстово описание на упражненията в тренировката

Всяко упражнение се изпълнява 20 пъти, изпълни 2-3 кръга
Уреди: 2 бр. гири

1. Скок Звезда, 2 пъти ножица
2. 2 статични напада на ляв крак, десен крак назад и нагоре (същото с другия крак)
3. Флайс с повдигнати крака
4. Динамичен страничен напад на десен крак, връщане до изходно положение + повдигане на свит в коляно ляв крак + прави ръце над глава (същото с другия крка)
5. Гребане
6. 5 скока въже, 1 скок Звезда
7. Мъртва буболечка (dead bug)

Ако сега започваш с тренировките, не стартирай супер амбициозно, а просто започни! 5 дни в седмицата по 5-10 минути тренировка е страхотно начало. Ще се изненадаш колко много неща ще направим за 5 минути! Целта е не да тренираш дълго, а да тренираш ВСЕКИ работен ден. След време, като ти стане навик да тренираш всеки ден, ще започнеш да искаш по-дълги тренировки и щом дойде желанието, вече никой не може да те спре. Въпросът е да се запалиш и това става като започнеш минимално. Това минимално 5 минутно усилие ще промени целия ти ден и ще те кара да искаш още. Съветът ми е да започнеш без никакви очаквания. Просто започни и си постави цел да тренираш 5 пъти седмично по 5 минути. Довери ми се, че това е по-добрият начин 🙂

Едно е да ИСКАШ да тренираш, тогава ще намериш 30 минути, защото ти харесва.
Друго е да търсиш 30 минути да тренираш, когато не си убедена в ползата, мързи те и не вярваш, че ще има ефект. Да загубиш 5 минути в кауза, в която не вярваш, не изглежда кой знае каква загуба 🙂

Ако тази кратка тренировка за цяло тяло ти е харесала, ела в онлайн фитнес студио „Прекрасна“, където те очакват:

• 20+ тренировъчни програми
Програмите „И днес тренирах“ (7 или 13 минути) и „Ново Аз“ са със супер кратки тренировки!
• 500+ здравословни и вкусни рецепти
• Затворена Фейсбук група, в която дами като теб обменят безценен опит
• Неограничена подкрепа от мен – твоят личен фитнес треньор

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!