Бременност – 21 седмица


бременност 21 седмица

Прекрасни <3, тази седмица се изтърколи много бързо и нямаше кой знае какви бременни новости. Подготвяхме старта на магазинa и цялата ми мисъл и енергия беше насочена там. Откриването беше на 1.10.2016, когато все още тайно водех този дневник 🙂 Стартът надмина очакванията ни! Благодаря на всички, които дойдоха! Беше невероятно мотивиращо да се срещна с читатели на сайта и с клиенти в супер форма! Благодаря, значи много за мен подкрепата ви! Как се чувствам
Добре, във форма. Макар да открих, че бременността си има своите ограничения. Подреждахме рафтовете на магазина денонощно, но не и от моя страна. След цял ден редене, около 22 часа усещах, че трябва да си легна и да почивам и оставих екипа да реди до сутринта. Това е новост за мен. До сега в ново начинание съм можела да работя едва ли не нон стоп, но не и сега. Усещам умора след цял ден качване и слизане от една табуретка, за да редя по-високите рафтове. Също така съм по-бавна и подсъзнателно се пазя, също новост за мен. Преди щях да скоча на стола и да сляза рязко и бързо, а сега изпълнявам всичко плавно, бавно и контролирам всяко движение. Все едно се движа във вода. Нали се сещате как сте бавни в морето, не можете да бягате бързо, е, така редях рафтове, все едно съм във вода 🙂

Колко е голямо бебето
Според инфо от интернет : около 27 сантиметра, колкото дължината на морков?! Явно в американските сайтове морковите са по-дълги, защото не е колкото бг морков 🙂 Нашето бебе върви по-големичко, така че може и по-дебел морков да е 🙂

bremennost-21-sedmica-14

Симптоми
Нищо ново, което да отдам на бременността.

Храни, които не понасям
И тук нищо ново. Няма нещо, което да ме отблъсква. Продължавам да избягвам подправки в големи количества. Канела и джинджифил мога да ям повече.

Храни, които обичам
Няма нещо конкретно, което много да ми се яде. Апетитът ми е нормален, като преди бременността. Не ям повече. Нямам истерични позиви да ям веднага щом изгладнея, което ме побъркваше първия триместър и ме хвърляше в недоумение какво става с мен?!

Тренировки
Понеже нямам време (заради магазина и текущата ми работа) съм на принципа, че всяка тренировка е по-добре от нищо. Имах дни с по 5 и с по 8 минутни тренировки. Един ден успях да тренирам малко над 20 минути. Не съм снимала или разработвала тренировки за програмата за бременни, само си набелязах някои комбинации от упражнения, които ми харесаха докато тренирах за себе си.

bremennost-21-sedmica-2

Чудя се дали да снимам 5 и 8 минутни тренировки за програмата за бременни? Може би и на други хора ще са полезни? Едва ли съм само аз в супер зает период, на всеки може да се случи?

В магазина разказвах на клиенти концепцията си за някаква тренировка вместо никаква. Май запалих 20тина души да тренират по 5 минути на ден 🙂

Изминати стъпки
Не съм ходила много и тази седмица, защото имах много работа. Интересно, че един ден подреждане на магазина е 8000 крачки!!! Засякох си сутринта като отидох и вечерта преди да си тръгна. Все пак около 10 000 стъпки на ден имам.

bremennost-21-sedmica-fitbit

Тегло
Не съм се теглила. Предполагам наддавам 🙂 Най-малкото от гърди съм качила килограми 😀 Бюстът ми е ненормално добър, много му се кефя 🙂

Сън
Все още спя добре и сънувам много. Това със сънищата е много странно. Започнах да следя да не пия много течности след 17 часа и ходя само по 2 пъти до тоалетната. Но пак се будя много пъти, а след това заспивам и сънувам. Сякаш се готвя да спа на пресекулки. Ставам много рано без аларма, около 5 часа, за да мога да пиша (писма, режими и други) и след това да ходя в магазина. Спя само по 6 часа и ми стига.

Стрии
Нямам такива от бремеността. Мажа се по 2 пъти на ден. Веднъж с масло от карите, кокос и жожоба, и веднъж с Мустела или масло от шипка. Дано не ми излязат, че съм склонна към стрии.

масло карите и шипка за стрии

Опитах и ново масло – карите с масло от шипка. Много ми хареса по 2 причини. Първо е комбинация от двете супер ефективни масла против стрии. Второ по-меко е и не се налага да го топля в ръце, за да стане подходящо за нанасяне, както правя с маслото от карите, кокос и жожоба.

С цялото това мазане по 2 пъти на ден, гледам да си правя разнообразие от продукти, все едно не го правя по необходимост, а защото тествам различни неща 😉 Определено и с това масло ще се мажа, още повече, че е бърз вариант, като Мустелата.

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Какво прави бебо
Нямам идея! Все още не го усещам. Изненадвам се, че при моята чувствителност не усещам движения. Усещам цялостно местене и опъване в някоя част на корема от време на време. Навсякъде чета колко приятно е да усещаш движенията на бебето, но нямам лични впечатления. Даже в по-напредналите седмици има съвети, ако не усещам бебето един ден, да говоря с лекаря си. Но има време до тогава.

Настроение
Много добро, оптимистично, ведро 🙂

Липсва ли ми нещо
Да си обувам чорапите като преди 🙂 Тренировки с подскоци.

В очакване на
Да видя бебо 🙂

Покупки
Нищо не съм си купила. Планирам да пазарувам към средата на 8ми месец, дано не е късно.

Въпрос
Кога е най-добре да се пазарува за бебето?

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!