Бременност – 32 седмица


бременност 32 седмица

Прекрасни <3 как сте? Надявам се всичко е супер при вас и с радост посрещате нови предизвикателства 🙂 Мога да се похваля с още по-голям корем и нетърпение да се срещна с Бебо 🙂 Как се чувствам
Доста добре и с бременни дискомфорти, на които не обръщам внимание. Не мога да променя какво ми се случва, но мога да променя отношението си и това е основното, на което наблягам.

Държа духа си висок и съм настроена позитивно. Мисля, че много ми помага ежедневната хипноза (хипнобебетата), която правя с цел лесно, бързо и удобно естествено раждане. Въпреки, че съм претрупана със задачи и в магазина има толкова много неща за дооправяне и до организиране, настроението ми е добро и се усмихвам.

Симптоми
Линеа негра е супер тъмна. Пъпът ми е излязъл навън. Носът ми се запушва и полагам грижи да е отпушен. Изморявам се повече от преди и забелязах, че сънят премахва умората. Вечер усещам тежест в кръста и таза, краката ми са като олово. Но ако се наспя, така че сама да се събудя, сутринта съм свежа и нищо ми няма. За съжаление през повечето време се събуждам с аларма, за да наваксам със задачите.

Доста съм бавна. Преди на излизане от метрото ходех пеш по спрения ескалатор и бях по-бърза от ескалатора, който работи. После започнах да изкачвам стълбите със скоростта на ескалатора, а сега съм по-бавна от него. Харесва ми да се движа, но бавно. Ако забързам след 10тина минути започва да ми опъва нещо ниско под корема. Така че наслаждавам се на бавно ходене.

Започнах да хъркам, когато съм по гръб. Не съм дъскорезница, но издавам някакъв звук и това много ме дразни и стряска. Никога не съм предполагала, че ще хъркам!

Тегло
Последните 2 седмици се тегля редовно, защото ми спадна апетита. За 2 седмици не съм качила нищо. В първия ден на следващата седмица съм на преглед и чакам с нетърпение да видя колко килограма е Бебо и дали наддава в норма.

Храни, които не понасям
Нищо, което да не ми харесва.

Храни, които обичам
Портокали ям доста, по 3-4-5 на ден. Освен, че нямам апетит, нямам и място в корема. След хранене искам да си легна, защото така ми става по-добре. Особено след вечеря. Вече не искам да ходим да вечеряме навън, защото след като хапна, бързам да легна. Много е тясно в корема!

Тренировки
Тренирам през ден, което е 3-4 пъти седмично. Тренировките са ми плавни, нежни и бавни. Намалих тежестите. От 5 кг гири, минах на 3 кг. Само за гръб увеличавам, че не го усещам с 2 гири по 3 кг. Програмата за бременни вече е готова. Предстои да опиша всички тренировки и да я дам за монтиране. Мислим и лого за програмата. Предстои ми бременна фотосесия, за да има снимки за програмата 🙂

тренировки за бременни

Изминати стъпки
Дадох fitbit гривната си за рекламация, защото се разлепи много и каишката й е подута като наводнено дюшеме. Има 30 дни срок за отговор и чакам. Засичам стъпките само с телефона, който е с мен, когато съм навън, но не засича стъпките, които правя вкъщи.

Напоследък ходя малко повече. Задължително минавам 10 000 крачки на ден, често стигам и 15 000. Като се има предвид колко съм бавна, доста време ходя 🙂

Сън
Сънят не ми стига, бих спала повече и ми минават мисли, че ми се иска да си бях организирала работата, така че да работя като нормалните хора по 8 часа 🙂 Не спя много добре, заради ходенето до тоалетната и завъртането от една страна на друга, защото ми изтръпва рамото и ръката, на която лежа. Налага се да се завъртя, а всяко завъртане е свързано с нагласяне на горния крак да е върху възглавницата.

Отделно носът ми трябва да се настрои към новата поза, за да започна да дишам нормално. И с 10тина събуждания на вечер, някак успявам и да спя. При това без да имам усещането, че не се наспивам, макар да осъзнавам, че това не е най-качествения сън, който получавам, но мога да променя само отношението си към всичко това 🙂

Хъркането също ме събужда. Само лек звук да издам и се стряскам от собственото си хъркане и се изнервям. Като съм сънена не се сещам да променя отношението си и се нервя 🙂

Стрии
Нямам 🙂 Мажа се всеки ден сутрин и вечер. Сутрин с Мустелата.

Вечер с едно от тези масла – карите, кокос и жожоба, масло от шипка, масло за бременни.

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Какво прави бебо

Леле, Бебо голям купон си прави. Има моменти, когато май е напречно и тогава хич не е гот. Усещам го кога се завърта с главата нагоре или надолу. Обича да танцувам, т.е. да го дондуркам 🙂

Като е напречно, на палските се издува, дупе ли е, глава ли е, не знам, но имам топка на кръста.

Не обича да седя дълго на компютъра и започва да ме налага отвътре, ей страшен бой отнасям. Тогава ставам, раздвижвам се и танцувам. Веднага се укротява.

Бебо познава Милото и не обича шум. Милото може да го укроти като беснее. Една вечер голямо джаскане из корема ми. Напречно ли не беше, къде ли не ме ритна, а аз лежа и гледам връхчета да изчезват и да се появяват в корема ми. Викам Милото да дойде да строи Бебо, защото аз явно не се справям. Милото си слага ръцете на корема ми и казва, много е шумно при теб (гледахме филм и сме го пуснали високо, да е като кино). Намалява звука и Бебо спира да се мята.

Ей, тия двамцата от сега се разбират с един-два шута ха ха ха Много ме радват <3 Настроение
Щастлива и позитивна 🙂

Липсва ли ми нещо
О да, искам си плосък корем, с който да не се съобразявам и да не отнасям с него разни неща. Искам да мога да скачам и да ходя бързо.

В очакване на
Следващия ултразвук. Фотосесията за бременни. Бейби шауъра.

Покупки
О, да купих на Бебо комплект за изписване. Попаднах в магазин Дундьо, защото това беше едно от местата, където продават тези комплекти за изписване от органик памук. Много набързо накупих шапки, бодита, блузки, ританки, одеяло. По малко бройки взех, 2-3, реших че после ще до накупя, като видя какво ми е удобно.

Нещо много емоционално ми се случи. Първо да уточня, че не си падам много по деца и бебета, както и да звучи това. Прибирам се вкъщи и решавам да сложа на дивана целия комплект за изписване, та да го види Милото като се прибере.

комплект за изписване

И като видях дрешките на нашия диван, нещо се случи и като изпаднах в умиление и емоции, рев ти казвам, страшна работа. Бебешки дрешки в магазина е едно. Бебешки дрешки на нашия диван е голяма емоция!..

Въпрос
Изпадахте ли в умиление и рев, като видяхте комплекта за изписване на бебето? Или кое изненадващо ви умили?

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!