Горене на Мазнини в Проблемните Зони


Горене на Мазнини в Проблемните Зони. Снимка на треньор Руми Илиева - от стоеж с гири в ръце.

Прекрасна, знаеш ли, че съществува техника за манипулиране на хормоните, която осигурява горене на мазнини в трудните за отслабване места?

Широк ханш, пълни бедра и пухкави мъжки гърди, никое от тези неща не звучи като комплимент, нали? Но ако някое от тях се отнася за теб сигурно страдаш от складиране на мазнини на точно определно място в тялото ти (проблемните зони).

Хората складират мазнини по цялото си тяло, но често това е най-осезаемо в определни части, които нека наречем „проблемни зони”. И разбира се отслабването в проблемните зони е най-трудно.

Ако трупаш мазнини на корема, ханша, дупето или за мъжете около мускулите на гърдите, независимо от огромните усилия с храненето и упражненията, тогава е много вероятно да имаш хормонални проблеми. (не хуквай да се изследваш веднага, а прочети по-надолу)

Знаеш ли, че проблемите зони се влияят от твоите хормони и че там, където е най-трудно за отслабване се определя от това кой от хормоните ти не е в норма.

В конкретния случай (за мазнини на корема ханша, бедрата и гърдите (при мъже) е отговорен женският хормон естроген.

Високи нива на естроген са чудесни, ако искаш да забременееш, но ужасни, ако искаш да отслабнеш, което обяснява защо повече жени, от колкото мъже, имат нужда от отслабване.

Всеки човек, независимо дали е мъж или жена, с високи нива на естроген ще изпитва трудности при горене на мазнини, особено в долната част на тялото.

И да, възможно е мъже да имат високи нива на естроген. Не само че са изправени пред предизвикателството на отслабването, тези мъже трябва да се справят и с „пухкавите мъжки гърди”.

Как да се справиш с естрогена?

Вместо да се опитваш да коригираш това с лекарства и препарати, възможно е да го направиш със специфична тренировка.

Да, има тренировка, която може да стимулира производството на хормони, които ще неутрализират действието на естрогена.

И разбира се как може да победиш естрогена? С тестостерон разбира се!

Уточнение: в статията става въпрос за естествени начини за повишаване на тестостерона чрез специфична тренировка (повече информация относно начините за повишаване на нивата на тестостерон може да видиш тук) . Това не само ще повиши общата ефективност на упражненията, но и ще повиши степента на горене на мазнини в долната част на тялото, т.е. там където най-трудно се горят мазнини.

Забележка към дамите: чрез специфична тренировка не е възможно да се произведе вредно количество тестостерон. Така че дами, не се притеснявай, няма да станеш с огромни мускули (виж статията за Митове за тренировките: 8 популярни мита за тренировките).

Вместо това тренировката стимулира произвеждането на „повече” тестостерон от физиологична гледна точка, сравнено с количеството, което тялото обикновено произвежда (без тренировка).

Забележка към мъжете: Това означава, че специалната тренировка ще ти помогне да качиш малко повече мускулна маса, но това не е стероидно покачване, така че бъди спокоен.

Коя е специфичната тренировка за стимулиране на производството на тестостерон?

Това е Плътната тренировка. Това е трениране по начин, който има за цел да уплътни времето ти за тренировка, за да пришпори тялото да отделя повече тестостерон, което ще ти помогне да изгориш „естрогено зависимите” мазнини.

Плътност на тренировката може да се дефинира като количество упражнения, което правиш за определен период от време.

Ако искаш да увеличиш плътността на тренировката, може да направиш повече упражнения за едно и също време.

Друг вариант е да направиш упражненията, които си правиш, но за по-малко време.

Можеш радикално да увеличиш горенето на мазнини като съкратиш времето, за което правиш тренировката си или като добавиш повече повторения на упражнеията, но за същото време, за което си правила тренировката, преди да увеличиш повторенията. Съвем простичко, нали?

Нека вземем за пример 2 упражнения: раменна преса и клякане. Ако ги включиш в кръгова тренировка, изпълняваш ги едно след друго с малка или без почивка. Вместо да правиш определен брой повторения в 1 серия, прави упражнението за време – просто направи колкото можеш повторения за определено време.

Например прави всяко от горните упражнения по 30 секунди. Да кажем, че имаш следните резултати: раменни преси – 10 (или 3 или 20 или колкото можеш) килограмови гири – 20 повторения. Клякане с тежест, да кажем 20 килограма, 18 повторения.

След физическо натоварване в тялото започват процеси, от които ще се възползваме. Как? Увеличаваш тежестите с 10-20% и опитваш да направиш ПОВЕЧЕ повторения за 30 секунди.

Може би ти изглежда невъзможно, но не е!

Заради невромускулни реакции и нервната активация, в повечето случаи, ще можеш да направиш това. Втория ти опит може да изглежда така: раменни преси – 12 килограмови гири – 22 повторения, клякане – 35 кг, 20 повторения.

Плътната тренировка може да е забавна, предизвикателство и най-важното стимулира горене на мазнини и увеличава производството на тестостерон в тялото.

Ако искаш да победиш естрогено зависмите мазнини, тогава имаш НУЖДА от повече тестостерон. Ако усвоиш плътната тренировка, ще ти е по-лесно да отслабнеш в проблемните зони.

Бележка: статията е по материали на John Romaniello.

Сега е точният момент да започнеш да тренираш в домашни условия. Тренировката вкъщи спестява време и пари и е чудесен начин да стимулираш горене на мазнини в проблемните зони (корем, дупе, бричове, бедра).

В днешната тренировка ще раборим за ръце, корем и брич, скачай в екипа, Прекрасна 😀

Текстово описание на упражненията в тренировката за ръце, брич и корем.

Всяко упражнение се изпълнява 15 пъти=1 кръг. Изпълни 2-3 кръга.

Уреди: без уреди

 1. От длани и колене, ляв крак обтегнат прав назад (стационарен)+ поставяне лакти на земя
 2. Подскок + коляно към корем, ръце зад тила
 3. От длани и колене, десен крак обтегнат прав назад (стационарен)+ поставяне лакти на земя
 4. Наклон напред, прав ляв крак назад и нагоре, изправяне + ритник напред с десен крак
 5. Странична дъска (от коляно) на десен лакът, повдигане на ханш
 6. Наклон напред, прав десен крак назад и нагоре, изправяне + ритник напред с ляв крак
 7. Странична дъска (от коляно) на ляв лакът, повдигане на ханш

Прекрасна, ако искаш тренировки, с които да:

 • да гориш мазнини и да оформиш стеганто тяло;
 • да имаш възможност да тренираш, където и да се намираш;
 • да подобриш настроението си и да намалиш стреса;
 • да се храниш вкусно и пълноценно с точните за теб количества храна,

ела в онлайн студио „Прекрасна“, където те очакват:

 • 20+ тренировъчни програми (включително и такива подходящи за времето, когато не си удома );
 • 500 + изключително вкусни рецепти – продължаваш да хапваш любимите си ястия и поддържаш топ форма;
 • Калкулатор, с който изчисляваш точно колко да ядеш от всяка рецепта за твоите цели (отслабване или задържане на форма);
 • Курс за изграждане на добри навици, който ти помага да превърнеш тренировките и храненето в начин на живот;
 • Йога практики;
 • Достъп до затворена Фейсбук група с членовете на Студиото, с които ежедневно си помагаме и се мотивираме.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!