Как да сваля последните 1-2 килограма мазнини


Пиша тази статия за всички, които съм отслабвала и сме работили поне 1 година заедно, с хранителен режим и тренировки. Много хора ми писаха, че миналата година по това време са следвали режим супер надъхани, много мотивирани, ставали са в 5.30 часа да тренират. Сега им остават последните 2-3 кг и каквото и да правят, не могат да се мотивират да довършат нещата.

Ще ви покажа един релакснат, не стресов, вкусен начин за постигане на целите. Без изтощаващи тренировки, ядене на извара, белтъци по 5 пъти на ден 🙂 Причината за този начин е, че искам да се радвам на живота, искам да ми е вкусно, искам да ми се случи целта, докато живея на пълни обороти и не превръщам целта в мания. Нямам срок и това маха стреса. Не го правя, за да вляза в онази малка рокличка или да изглеждам по-добре. И сега си се харесвам 🙂 Искам да помогна на хората, които искат да се видят нацепени батки, за да повярват, че няма невъзможни неща и че може да се наслаждаваш на процеса (с малка доза мазохизъм 😀 ).

Много ми е важно да се наслаждавам на процеса! Била съм на толкова ограничени менюта, че нещо, което не ми харесва, не го искам в живота си. Не става въпрос за това да покажа воля и сила (ще ми се наложи), но няма да ям нещо, което не ми харесва (отдавна не ям нещо, защото е полезно).
––––––––-
Между другото в хранкоопа има страхотна пълномаслена извара, която приготвям с печени червени чушки и яйца. Не обичам извара заради многото популярни менюта и заради изварата в магазина. НО тази домашна извара е като кашкавал, много мазничка и вкусна. И за 2-3 дни в хладилника се разваля 😀 – така и трябва да е!
––––––––-
Споделям това, което ще науча от това ново начинание и искам да се случи по най-вкусния и безстресов начин! Няма да публикувам какво ям всеки ден, това добавя доста стрес, снимане, 2 часа на ден за публикуване, нямам това време в момента. Но ще публикувам наблюдения, изводи, смяна на курса, хрумвания, какво ми споделяте по имейл.

Какъв е планът за храненето?
Ям по същия начин като до сега, като намалявам количествата, така че да усещам лек глад. Не броя калории и не мисля да го правя. Може би в някакъв момент ще направя сметка, но в момента предпочитам да не следя колко калории приемам (макар че по-долу като напиша какво съм яла днес и веднага ще ми светне, мога да смятам калории на ум, знам калориите на много храни наизуст).

3 дни съм на намалена храна, така че да изпитвам лек глад. Това може би няма да работи за човек, който отскоро се опитва да изгражда хранителни и тренировъчни навици, но за човек с опит над 1 година би трябвало вече да има усет за тялото, за глада, за настроенията, за това кога нещо е прищявка и кога е реално желание.

Днес ядох:
50 г бадеми (предварително накиснати) (275 калории)
Спанак
3 броя банани (400 калории)
2 бр. капучино (не мога да се наспивам и компенсирам с много кофеин, ужас) (300 калории)
5/8 пица (тесто със скаморца, гъби)
Шопска салата
Стек от жълтоперест тон

стек от риба тон

––––––––-
В пицария Виктория правят страхотен стек от жълтоперест тон, поръчвам го да е супер алангле, като суши е).

пица соренто

За пицата предупреждавам да не ми слагат зехтин. Ако седнете близо до пещта, ще видите, че след като се сложи в чиния, всяка пица се полива с мазнина (казват, че е зехтин, не знам дали е така). Доста изливат върху пицата. Пицата се казва Соренто, води се с домашно тесто. Милото веднъж си поръча и много ми хареса като пробвах мъничко парче. Така че днес тесто се яде. За новите читатели да кажа, че много рядко ям нещо от тесто или брашно (избягвам глутен). (Вечерята може би е към 700-900 калории).
––––––––-

Трениране при намален прием на калории и поне 1 година интензивни тренировки
Сега тук идва голям тънък момент 😉 и противоречия. Когато човек започва да тренира, има да развива голям потенциал. Има голям ентусиазъм. Готов е да се подложи на голям стрес и това дава супер резултат. Защото сега започва, няма натрупана умора, няма редовно претрениране.

Читателите, които тренират с мен супер интензивно от много време да внимават!

Когато дълго време си използвал високо интензивни тренировки, и искаш да намалиш още подкожни мазнини, време е да намалиш високо интензивните тренировки. Знам го от личен опит. Увелича ли храната, леееко като позамазнея и веднага ми се покачва издръжливостта и силата. Тренировките започват да ми носят голямо удовлетворение и се радвам на постижения, на сила, страхотно усещане!

Искам да кажа, че голямото натоварване си иска възстановяване с почивка и хранителни вещества. НО ние ще ядем малко и ще тренираме почти ежедневно. Затова тренировките ще са по-леки, за да можем да се възстановим с по-малко храна.

И така как тренирах днес:
22 минути бягах като редувах 10 пъти високи колене (двойни), 10 пъти подскоци звезда и гледах 24 Китчен 🙂 Броях на ум и слушах и какво готвят (супер идея за Паеля ми дадоха, утре ще я сготвя). Исках да скачам 20 минути, но станаха 22, защото се бях загледала. За мен това не е кой знае какво натоварване, затова съм го избрала. Бях се изпотила, пулсът се беше повишил, но стоеше около 120 удара в минута, което е добър пулс, нито висок, нито нисък (за мен е добър, зависи от възрастта. При умерено аеробно натоварване пулсът е около 70% от максималния пулс. Максималният пулс за всеки се смята като от 220 се изважда възрастта, след това се умножава по процента. За мен 70% са 127 удара в минута).

Идеята ми е да тренирам малко по-продължително и по-леко през по-голяма част от тренировката.

Втората част на тренировката ме изкара от зоната на комфорт, издържах 3 кръга за 14 минути. Исках за кратко да тренирам тежко. Някой ще си каже, „е не е голяма разлика между 14 и 25 минути“ (колкото тренирам обичайно) – разликата е огромна. Днес нямаше да мога да издържа тази тренировка 25 минути или ако го направех следващите 2 дни трябва да почивам.

3 кръга за време
10 лицеви опори широк хват
10 набирания (2 на лост, 8 на маса)
5 гмуркания
20 дълбоки клека със скок
10 хип тръста (с 30 кг. подпали ми се дупето)

Ако отдавна се опитваш да постигнеш нацепване, обърни внимание на храната. Увеличи продължителността на тренировката за сметка на интензивността. Тренирай малко по-леко. За удовлетворение излез от зоната на комфорт за кратко и след това продължи по-леко с тренировката.

Има много методи за постигане на нацепване. Хватката е да ги редуваш, защото с всеки метод се случва адаптация и спира да работи.

Обобщение:
Ако отдавна тренираш и внимаваш как се храниш:
1. Намали храната умерено
2. Мини на малко по-леки и продължителни тренировки
3. Дай си повече време

След години и повече интензивни тренировки винаги идват вълни на умора, много хора ми пишат за това. Когато се чувстваш без енергия, не се хвърляй на изтощаващи високоинтензивни тренировки – ще имаш още по-малко енергия! Опитай да спиш повече. Ако не можеш да спиш повече – наваксвай уикенда със сън. Помисли си какво те прави щастлива и прави повече от това! Ако умът ти има занимание, няма да мислиш каква глупост да изядеш.

Стана ли ясно или те обърках повече? Сподели в коментарите, питай ако имаш въпроси (по темата) 😀

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!