Киноа с авокадо, домат и скаморца (без глутен)


киноа с авокадо

Днешната тренировка: 17 мин цяло тяло силова + 10 мин бягане на място. Все още влизам във форма след почивката от силови тренировки в Лондон. Не искам силна мускулна треска. От другата седмица минавам на сплитове горна и долна част на тялото.

Силова тренировка, 3 кръга, 17 минути

Внимание: след първата серия стойка на ръце ми шумяха ушите и трябваше да почивам 2 минути, но спрях таймера през това време, така че 17 минути е само времето за тренировка.

1.Отлепяне на 1 крак до триъгълник на 1 крак – 10
[гърди, трицепс, рамо, корем, глутеуси]
Първото упражнение от тази тренировка за горна част.
2. Набиране на маса – 10
[гръб, бицепс]
3. Стойка на ръце, горе опитвам да задържа – 15 (срещу стена/врата, защото не мога все още стойка на ръце)
[рамо, цяло тяло]
4. Клек с подскок с 8 кг – 10
[предна част на бедрата, корем]
5. Повдигане на ханша на 1 крак в/у стол
[задна част на бедрата, глутеуси]

Закуско-обядвах с мноооого вкусна купа с киноа,която е и супер бърза за приготвяне.

Мисли вкусно и действай бързо 🙂 Ако искаш да хапваш тази и подобни вкусотии, докато влизаш във форма, изпрати ми имейл с думите „Искам промяна“ 🙂

Продукти
100 гр. киноа (ориз/елда/овесени ядки/булгур)
1 авокадо (1.5 с.л. зехтин)
1 домат
50 гр. сирене скаморца (кашкавал)
Пресен лук, чесън

как се вари киноа

Киноа варя в съотношение 1:4 вода, засякох 14 минути от завиране докато напълно се изпари течността.

киноа варена

Авокадото и накълцаният домат се слагат в робот/блендер и се пасират.

авокадо и домат

Сложих ги в робота без ножа и се чудех защо нищо не се случва 😉

kinoa-avokado-domat-5

Сосът от авокадо се изсипва въху киноа.

kinoa-avokado-domat-6

Добавя се настърганата скаморца/кашкавал. Разбърква се и е готово.

kinoa-avokado-domat-8

Следващия път ще добавя към соса и стрък пресен лук, също и чесън. Авокадото се заменя с 1.5 с.л. зехтин, но с авокадо според мен е по-вкусно. Обичам да опитвам различни видове сирена и скаморца ми е любимо напоследък. Но и с кашкавал ще стане страхотно!

Да ти е сладко 🙂

На мен ужааасно много ми хареса и се подух от това количество. Все още съм на 2 хранения на ден и хапвам обилно на всяко от тях. Днес сложих край на ерата на плодовете и започвам ерата на киноа/елда/картофи. Не знам дали ще се получи, може да не ми хареса.

Бележка за новите читателите: от лятото ям много плодове (малко под кило на ден) и много малко други въглехидрати (когато ми се ядат, не съм била фанатична, ядях каквото ми се ядеше). От време на време (минаха 7 месеца) правя промяна на храненето си. Планът е да заменя плодовете. Но едно са плановете, друго реалният живот. Ще споделя как върви.

За вечеря мисля да има риба, салата и може малко картофи да изпека, ако усещам нужда от още въглехидрати, а доколкото се познавам мисля че ще искам 100-200 гр. картофи. За справка: 100 гр. киноа съдържа около 70 гр. въглехидрати, в авокадото също има и с картофите за вечеря ще са общо малко над 100 гр. Не ям много протеин, защото не ми се яде. Нямам конкретни цели за начина, по който изглеждам и затова се храня за поддържане на форма и да се чувствам добре.

Също така не мисля какво трябва да ям, а какво ми се яде. Светът се променя много, когато правиш нещата, които искаш, а не нещата които трябва. Знам, че звучи странно, защото години съм се хранила според каквото трябва, за да изглеждам добре (а не да се чувствам добре). Знам колко е ангажиращо да броиш въглехидрати, протеин, мазнини. Когато започнах да се храня само с храни източници (не са направени от други храни) и да се интересувам как се чувствам, а не как изглеждам, от живота ми изчезна стресът от това да не напълнея, да не кача тук там малко.

А и какво като имам 1 кг повече мазнини, не съм с наднормено тегло, чувствам се добре 🙂

Напоследък получавам много имейли с въпроси какви са мерките ми. Рядко се тегля и меря и днес специално за теб за измерих:

Ръст: 163
Килограми: 53.6 (измервала съм и 54)
Талия: 67 (стига до 68 или 66)
Ханш: 91 (понякога е 89)
Бедра: 51 (понякога са 52)
Прасец: 35
Ръка: 24

Не се сравнявай с никой! Ти си уникална и съвършена, само трябва да го осъзнаеш 🙂

Изпрати ми имейл със само 2 думи „Искам промяна“ и започваме да работим по твоя хранителен план с вкусни рецепти и само с храните, които обичаш 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.