Отслабване Ива

отслабване ива

Прекрасни, днес ви мотивирам с разказа на Ива, която преди няколко седмици ме изненада със снимки по случай 1 година от старта на нейната промяна. Обожавам снимки преди-след! Това е любимият момент в работата ми!

Много се радвам, когато видя снимки след дълъг период време, защото показва, че отслабването не е било моментно, а се е превърнало в начин на живот.

Публикувам писмото на Ива (както и всички останали Отзиви), без никакви поправки, независимо, че не ми допада, че някой се е контузил докато сме работили заедно. Виждам, че и Ива е направила грешките, които всички правим, когато силно искаме нещо и го искаме веднага.

Винаги давам постепенно натоварване, но никой не ме слуша 🙂 всички искат по най-бързия начин да постигнат целта. Хубавото на грешките е, че като ги направиш си вземаш поука. Колкото и да те предпазват, да ти обясняват, докато не сгрешиш, не ти увира главата, и аз не съм изключение.

Ако искаш да започнеш своята промяна с падане, ставане и отново напред, пиши ми на имейла само 2 думи „искам напред“ и заедно ще извървим пътя за ТВОЯТА промяна 🙂
–––––

Здравейте! Казвам се Ива, на 25 години.
Искам да споделя с вас историята за промяната, която настъпи в моя живот през последната една година. Всичко започна през пролетта на 2013 г., когато след обилното зимно похапване дойде време да свалим дебелите дрехи, а с това дойде и чувството за депресия от качените килограми.

Всъщност още от малка съм захранена с „вредни” храни, които през годините са си оказали своето влияние и в резултат на това винаги съм си била пухкавелка. Разбира се, не виня родителите си, но нали знаете и те като 95% от българите не са запознати с качествата и свойствата на живата, истинска храна.

От ученическа възраст съм се подлагала на диети и съм си мислила, че като намаля храната ще намалят и килограмите. Наистина килограмите намаляваха, но резултатите бяха незадоволителни, тъй като диетите са били неправилни и не съм ги съчетавала с физическо натоварване.

В момента, в който спирах диета, килограмите бързо се връщаха обратно и се получаваше т.нар. йо-йо ефект. И така до пролетта на 2013 г., когато килограмите станаха толкова много, че вече нищо в гардероба не ми ставаше, като вървях си усещах тлъстинките, чувствах се невероятно подтисната и депресирана.

Ден след голямото „натъпкване” от рождения ми ден, съвсем случайно, в търсене на поредната диета, попаднах на сайта на Руми. Заинтригува ме…..Реших да го разгледам и за един час предизвика небивал интерес у мен, дори не изчетох абсолютно всичко, а само няколко статии с отзиви на нейни клиентки.

отслабване ива

Веднага грабнах телефона и звъннах, свързах се с нея и след 5 минутен разговор започнахме да контактуваме по имейла. Обстойно й обясних как се чувствам и какво желая да постигна като резултат. След няколко дни тя ми изпрати персоналното меню с тренировките и моята промяна започна.

Започнахме от А и Б на здравословното хранене и тренировките. В началото ми беше невероятно трудно да се храня с неща, които нямат олио, захар, запръжки и т.н. Представяте ли си, до преди 5 минути си ял кексове, чипсове, вафли и след това да минеш на меню с енергиен дефицит, без изкушения.

Още повече ми беше трудно, защото бях голям почитател на бързото хранене – пици, дюнери, бургери и т.н., и след като минах на менюто трябваше да забравя за тях. С течение на времето, навиците се променят, целите се постигат – стига да ги имаш!

Разбира се, Руми беше неотлъчно до мен и всеки път когато имах въпроси, а вярвайте ми те бяха ужасно много, се свързвах с нея. Никога няма да забравя първата ми седмица с физическо натоварване. Започнах от ниво абсолютно начинаещ и имах невероятна мускулна треска по цялото тяло.

Все пак не бях тренирала нищо до този момент. Въпреки, че бях на най-лесното ниво естествено, не мина без аварии, хихи. Още след първия месец си претоварих едното коляно, но с помощта на Руми успях да се справя с травмата.

Спомням си след първия месец меню толкова много бях зажадняла за сладко, че с нетърпение чаках сватбата на мой близък роднина, заради сватбената торта, ха ха. По време на същия този месец се случиха и великденските празници (какъв късмет, а? :D). Навсякъде имаше курабии, козунации, яйцааа, сладкии, абе всичко, което не бива да си позволяваш ако искаш някакви резултати, но с адски много усилия, успях да се справя и да поддържам менюто.

Не ядох нито козунак, нито курабии, въпреки че можеше. Единствено си позволих агнешко месо. След първите 2 месеца по-близките около мен вече започнаха да виждат резултатите, започнах да ги виждам и аз. Месеците минаваха, а аз продължавах да си спазвам стриктно персоналното меню и тренировките.

Навиците относно храната, които започнах да изграждам в началото, вече ги приемах като нещо съвсем нормално като част от мен. След известно време трябваше да преустановим контакти по имейл с Руми, бях изплашена, че няма да се справя, но тя ме окуражи и с две думи ми каза „Хей, не се страхувай, аз вярвам в теб и знам, че ще се справиш и без мен. Имай вяра в себе си!”

И така доооооста неуверена продължих напред. Ейййй, не се отказвам, упорито магаренце съм си. Обаче успях… Тя беше права. 🙂 Не след дълго тя отвори и Онлайн Фитнес клуба, там възобновихме връзка, но аз бях променена – вече имах самочувствието, че мога да се храня разумно.

В клуба открих подкрепата не само на нея, но и на всички съфорумци. Благодаря ви! Дойде сезонът на морето това беше голямо предизвикателство, защото аз все още работех за отслабване, а там беше претъпкано с изкушения – на плажа, по улиците, в ресторантите.

Всъщност се оказа, че не се предавам толкова лесно, понеже вече бях в ниво напреднали, тренирах двуразово, а храненето не мина без изкушения, хапвах си ги всеки ден, но успях да запазя резултатите, които имах до момента. След морето мина известно време и реших, че съм достатъчно напреднала за да премина към ниво високо напреднали, уви само съм си мислила така, успях да се контузя доста сериозно в кръста, но и това не ме спря. Писах за проблема във форума и получи адекватни отговори.

Реших да се вслушам в тях и с течение на времето всичко си дойде на мястото. Но нали все още продължавам да си спазвам стриктно менюто и от прекаленото спазване успях да сътворя друг проблем (какво ви казах по-горе за упоритостта-като магаренце съм), дотолкова си намалих теглото, че не се чувствах добре изпитвах умора, недостиг на енергия за тренировки, не можех да се справя с житейските си проблеми, дори ми спря цикъла.

Изплаших се и направих огромна грешка да се натъпча с боклуци, вафли, шоколади, кроасани, като си мислех, че колкото по-бързо кача килограми, толкова по-бързо ще се почувствам комфортно, уви не стана точно така. Отново писах във Фитнес клуба и всички ми се притекоха на помощ, вслушах се в съвета им и отидох на лекар.

В крайна сметка се оказа много шум за нищо, просто тялото ми е трябвало да реагира по някакъв начин на промяната. Успокоих се. Вече бяха изминали няколко месеца на менюто , след като се посъветвах с Руми реших, че е достатъчно и е време да премина към поддържане на теглото. Сега от 7 месеца поддържам резултатите и се чувствам прекрасно.

Много хубав страничен ефект от менюто е, че тази година за пръв път не ме хвана настинка, имайки на предвид , че всички около мен бяха болни. Друг страничен ефект е, че трябва да сменя целия си гардероб, преди менюто, когато купувах дрехи все не можех да се харесам с тях и избирах големи номера, които да прикриват тлъстините, а сега всички малки номера ми стават нося размери S и XS.

Тези размери винаги са били като мираж за мен. А сега избирам дрехи по мен, които описват всяка част от тялото ми и това не ме притеснява, напротив изпитвам ентусиазъм, че постигнах този резултат. Никога не съм се чувствала толкова пълна с енергия. Имам сили да се справя с проблемите идващи насреща ми.

Чувствам се доволна от себе си, от това, че успях да преодолея трудностите, които бяха по пътя ми. А менюто…. то е не просто „диета”, а начин на живот, Имам жизненост и сили, увереност. Знам, че визията и храненето ми са под мой контрол.

Руми това, че те открих съвсем случайно в интернет преобърна живота ми, само в положителни посоки. Радвам се, че те срещнах и че ме научи как да се грижа за себе си. С теб изградихме и продължаваме да го градим един нов начин на живот, с абсолютно нови навици. Благодаря ти, че не ме остави нито за миг и винаги беше до мен в трудни моменти. Благодаря ти, че повярва в мен! 🙂

Ако искаш да започне твоята промяна, напиши ми на имейла само „искам моята промяна“.

ива отслабване

33 comments

 1. moni 2 юни, 2014 at 00:41

  Прекрасно изглеждаш!!!!!
  РЕСПЕКТ!!!!!ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА ХОРА СЪС СИЛНА ВОЛЯ!
  Руми и аз не те послушах за изолираната коремна преса…докато не ме заболя кръста,но вече я отказах:-)
  Ива щте споделиш ли с колко кг. Отслабна?

 2. TeodoraParashkevova 2 юни, 2014 at 05:26

  Невероятна промяна!!! Супер секси момиче си вече! Браво!

 3. Юлия 2 юни, 2014 at 07:09

  Браво на волята, хъса и желанието за промяна! Уважавам тези качества! Само напред! 🙂

 4. Джени 2 юни, 2014 at 07:17

  Ива, страхотни резултати. Браво на теб. Справила си се с трудностите и си си взела поука от грешките. Сега само напред и нагоре!!!

  • Мая 2 юни, 2014 at 08:30

   Невероятна и много вдъхновяваща промяна!
   Браво и на двете,постигнали сте страхотни резултати!
   🙂 искам и аз 🙂

 5. powercake 2 юни, 2014 at 08:54

  Благодаря ви за милите коментари, но наистина трябва воля…. Трудно е, но няма невъзможни неща! Въпроса е да го искаш! Вярвам, че всички можем да постигнем това, щом аз съм го направила, значи е възможно не се отчайвайте, че нямате воля! В началото и аз си мислих така, но с течение на времето навиците се променят и всичко си идва на мястото. Само не се отказвайте и няма какво да ви попречи да го постигнете!:)))
  Румиии, права си за натоварването, но проблемът е, че в началото никой не слуша, едва когато го изпита на гърба си започва да вижда грешките си. Но се радвам, че с общи усилия преодоляхме трудностите!!!:)))) Нека всички, които започват сега с този начин на живот си вземат поука и не допускат грешките, които допуснах аз. Дано разказът ми им помогне в тази насока.:))))

  • Rumiana Ilieva 2 юни, 2014 at 08:56

   Ива, всеки трябва да си допусне грешките 🙂 Това научих!

   • powercake 2 юни, 2014 at 09:01

    Накрая се получава точно така. Ами хайде тогава да си имат едно на ум, хихи. :)))

 6. BrainPants 2 юни, 2014 at 09:13

  Трябва да се гордееш със себе си. Изключително много се възхищавам на такива хора! Браво!!!

 7. соня трифонова 2 юни, 2014 at 09:18

  Браво момиче!Продължавай в същия дух!

 8. Лили 2 юни, 2014 at 09:46

  Чудесни резултати, Ива !
  А какви са обиколките ти преди/след ?

  • powercake 2 юни, 2014 at 11:55

   Това е от таблицата ми с мерки:
   тегло: -11,5 кг
   бюст: -11см
   талия: -5см
   ханш: -10см
   бедро: -8.5см
   прасец: -2.5см
   бицепс: -4.3см

 9. IrinaStefanova 2 юни, 2014 at 10:14

  Браво Ива за усилието и волята, които си положила :))
  Наистина е важно като паднеш да можеш да продължиш напред!

 10. Петя 2 юни, 2014 at 13:26

  Едно голямо браво на това момиче!Промяната е толкова голяма,че все едно си друг човек!

  Преди 2 години аз направих своята промяна,от 111кг с помощта на 90 дд и от скоро с упражненията на Руми съм 82кг.И преди съм била на тези кг,но не и с тези сантиметри,наистина спорта прави чудеса!
  И имам един въпрос към Руми-грешка ли е ,че за 3-ти път извъртам 6-т седмичната програма за начинаещи?Все още се уморявам много от първите 2 седмици и не успявам с упражненията за напреднали.Сигурна съм ,че резултатите ми щяха да са много по-добри с протеиновата ви диета,но след 10-я ден се чувствам много зле и я прекъсвам. Благодаря предварително!

  • Петя 2 юни, 2014 at 14:43

   Забравих да спомена,че си имам и инструктор вкъщи,синът ми(на 3.5г) постоянно ми напомня- гърба прав,дупето назад!

  • Rumiana Ilieva 2 юни, 2014 at 17:33

   Изпълнявай начинаещи докато ти станат лесни, след това минаваш към напреднали. Няма точен срок за минаване от едно ниво на друго. Освен това едно е да клякаш като си 60 кг, друго е като си 82 – вдигаш много по-голямо собствено тегло. Така че една и съща тренировка е различно трудна за хора с различно тегло.

 11. Стела 2 юни, 2014 at 17:13

  Здравейте аз от 1 месец тренирам редовно. Предната седмица бях малко настинала и пропуснах 3 дена. Днес от сутринта се чудя още ли се чувствам болна или мога да направя тренировката. И си мисля, щом се двоумя, явно нещата клонят повече към мързел:) Влязох, прочетох тази статия, заедно с няколко други от рубрика „Отзиви“ резултатът е, че преди малко завърших сериите упражнения, изпотих се и се чувствам супер. Руми, пускай повече такива статии. Със сигурност имаш достатъчно материал:)

  • Яна 2 юни, 2014 at 17:58

   Здравей те на всички.Това е просто невероятно.От скоро посещавам сайта и съм толкова щаслива.Искам да споделя че преди 7години бях 95кг.с различни глупави диети свалих но толкова почнах да се ограничавам че се чуствах ужасно ядях само солети и шоколади и др глупости.Почнах да ходя на фитнес но ми доскоча. Сега почнах протеиновата диета и упражненията за начинаещи съчетавам ги с айробиката от сайта и бягам 2 3 в седмицата чустваме се перфектно.Искам да попитам Руми понякога ми се похапва сладко и си позволявам,ягоди или праскова и колко време мога да продължа да съм на протеиновата диета вече съм трета седмица бях 61,4 вече съм 57 кг 182см толкова съм щаслива че открих сайта.Поздравления:-)

   • Rumiana Ilieva 2 юни, 2014 at 18:16

    Толкова, колкото искаш, само от време на време увеличавай храната за няколко дни.

 12. Дани 2 юни, 2014 at 17:38

  Браво Ива, страхотно! Радвам се, когато видя такива снимки и се надъхвам да продължавам и аз. Надявам се и аз един ден да съм сред успелите, които да покажат хубави форми.
  Още веднъж браво на Ива и да не забравяме и подкрепата на Руми! Страхотни и двете!

 13. Daniela Georgieva 3 юни, 2014 at 07:42

  Йееее,браво на Ива!Просто изглежда върховно и съм сигурна,че и така се чувства!Продължавай до релефа!:))

 14. Shokoladka 18 юни, 2014 at 17:23

  Олеле, гърдите й направо са се стопили :S. Руми, има ли начин да се запази размера на бюста след отслабване? Имам около 10килца за сваляне, но ме е страх,че бюста ми може да се смали и да увисне ;s

 15. powercake 19 юни, 2014 at 12:44

  Сега си го харесвам много повече, защото е стегнат и с нормални размери. Преди това ми създаваше дискомфорт. 🙂

 16. Мила 25 юни, 2014 at 08:29

  Вдъхновяваща промяна! Браво на момичето за постоянството и упорития труд.
  Понякога толкова много боли, но всяко усилие, мускулна треска, и лишение си струват 🙂

  Браво!

 17. Деси 27 юли, 2014 at 15:41

  Здравей, Руми. Всичко, което показваш е уникално. Правя доста от твоите упражнения и понеже имам тяло, подобно на Ива и се чудя – какви тренировки е правила тя?
  Благодаря ти.

Коментарите са заключени

Ден 29 ниво 3

Прекрасни, започваме 5та седмица !!! Как бързо лети времето, сякаш вчера ми дойде идеята и я обявих, всичко се случи толкова бързо. И добре, че ...