Упражнения за цялото тяло с акцент кръгло дупе и плосък корем: Румитка #25

упражнения за отслабване

Прекрасниии, как сте? Желая ви страхотен и силен старт на седмицата!

При мен има работни новости. Завърших първата част от Високоефективната програма с малки тежести и много повторения, подходяща при ставни проблеми, болки в коленете, дискова херния, дископатия и други предизвикателства, които изискват по-щадящи тренировки. Щадяща, но натоварваща!!! Нали очаквате за 20 минути да ви спра тока?! Е, спирам ви го с кеф 🙂

Първата част на тази програма е бонус за клиенти (настоящи и минали, клиентът си е клиент завинаги 🙂 ) на режими, които са получили предишната такава програма и вече започнах да я изпращам. Отбелязала съм си всички клиенти с такава програма и постепенно ще я изпратя на всички. Ако си клиент на режим и искаш първата част на тази програма, изпрати ми имейл и ще я получиш безплатно.

Във високоефективната програмата няма лицеви опори, клек, напади, подскоци, коремни преси и въпреки това тренираме краката, дупето и корема на високо ниво! Необходими са 2 гири по 1 или 1.5 кг. Аз съм снимала с 1.5 кг и доста ме натоварваше! В началото препоръчвам да се опита без тежест или с 2 бутилки от минерална вода по 0.5 литра.

Подходяща е за ниво начинаещи и напреднали. Не е подходяща за ниво супер напреднали.

Успях да снимам първата тренировка от втората част и ме измори подобаващо, че и мускулна треска имах на следващия ден. Втората част са 5 тренировки с ластик и собствено тегло. Може би малко повече време ще ми отнеме да я заснема цялата, защото искам да има движения, които не сме правили до сега, за да е интересна и да е предизвикателство. Втората част на програмата е 75 лв, като за клиенти на режими има специална цена, само ми пиши на мейла 🙂

Ако обичаш тренировки с ластици, виж програмата „За из път“ – това е тренировъчна програма, която можеш да изпълняваш и в хотелска стая, защото се тренира само с ластици, които тежат 100 г и влизат лесно в куфара 🙂 При това тренировките са кратки, по 15 минути. Пестят време, но не си мисли, че ще тренираш малко или леко 😉 Няма такова нещо! Програмата е много ефективна и интензивна! Имам страхотни отзиви за нея!

В личен план си поставям цел всеки ден да правя снимка на Макс или на храната си или как съм облечена или къде ходя – целта е да си документирам спомените, особено, когато вече Макс е тук. Искам да запомня всеки момент с него. За сега успявам да правя всеки ден снимка или видео на Макс, но мои снимки изобщо няма, а искам да му покажа като порасне.

С Милото взехме решение да не публикуваме снимки на Макс онлайн, от съображения за сигурност и защото Макс е отделна личност, която някой ден може би няма да иска да има публични снимки или сам ще подбере какво да качи онлайн.

Това е причината да не поствам нищо с него, а така искаммммм. Затова ще започна да използвам instagram stories, където съдържанието изчезва след 24 часа и така Макс няма да ми се сърди някой ден какви съм ги писала и говорила за него 🙂

Акаунтът ми в Instagram е: rumfit
И така, тренировката за днес 🙂

Интервална тренировка
3 интервала 60/60, без почивка
След края на трите интервала почиваш 60 секунди и изпълняваш тренировката общо 3-4 пъти.

Първото упражнение е с повдигане на пръсти и може да ти докара сериозна мускулна треска на прасците. Затова първия ден изпълнявай с повдигане на пръсти само първото изпълнение на тренировката. На следващ ден изпълни първите 2 повторения с повдигане на пръсти. Целта е да имаш приятна, а не сковаваща мускулна треска на прасците.

Ако имаш големи прасци и не искаш да стават по-големи, тогава само първото повторение изпълнявай с повдигане на пръсти. Не се притеснявай от толкова няма да ти пораснат прасците, не че с 2 пъти ще пораснат, но психологически ще ти действа зле, ако имаш там мускулна треска 😉

1.С ръце на стол повдигане на пръсти на ЛЯВ крак, ДЕСЕН повдигане назад и свиване встрани.
2. Като 1 другия крак.
3. С ръце на стол скок с разтваряне на крака встрани, приземяване до клек, изправяне води дупето.
4. Клек на 1 крак, другия крак кръстосан отзад и не докосва пода като при изправяне се повдига встрани.
5. Като 4 другия крак.
6. Кофички + повдигане на ханша със задържане горе и избутване от пети.

Изпълних горната тренировка 2 пъти и това ми беше тренирането за деня.

20 comments

 1. Dilber 19 юни, 2017 at 19:54

  Пу първа, веднага я метнах поредната Румитка и стигнах до 3 повторения. Двете повторения ги правих без повдигане на пръсти, че и сега ММ ме бъзика, че имам прасеца на Роберто Карлош ??
  А за Инстата нищо не разбрах ама то защото нямам ?
  Благодаря Руми, даже до следобяд нищо не видях във фейса и влизам притеснена да проверя и като видях новото видео, така ми олекна ???, сбъркана работа ти казвам ?

  • Rumiana Ilieva 19 юни, 2017 at 20:05

   Фейсбук не работи и не мога да публикувам от 2 дни.

 2. alisa 20 юни, 2017 at 07:33

  Снощи я направих, 4 повторения.Натовари ме идеално, изпоти ме.Прасецът го повдигах всеки път, до 30-тата секунда, или когато го усетя натоварен.Не съм с най-тънките прасци, но ме успокоява коментара на Руми, че няма да пораснат чак толкова.От известно време правя само Румитки.Старая се да са поне 5 пъти в седмицата, с по 4-ри повторения, да се получи нормална тренировка за деня.Натоварват ме, разнообразно ми е….и 5 по 5 по 5….времето минава бързо.
  Руми, през деня имам възможност на работата си да отделям 2-3 пъти по 5-6 минути да правя клекове, повдигане на крак назад, настрани-леки упражнения. Смяташ ли, че това ми действа положително или и вятър работа?

  • Rumiana Ilieva 20 юни, 2017 at 08:50

   Идеално, ако можеш няколко пъти на ден да включиш по 2-3-5 минути упражнения, така държиш метаболизма високо 🙂

 3. alisa 20 юни, 2017 at 10:06

  Благодаря ти!
  Вече ще ги правя, колкото може по-често и с по-голям стимул! 🙂 Слънчев ден!

 4. Михаела 20 юни, 2017 at 10:17

  Прекрасни упражнения!
  Много ми паснаха,тъй като са по статични!Усетих максимално натоварване в зоните без да ми се замотава главата от подскоци!Изпълнявам ги по веднъж или максимум два пъти,защото нямам сила за повече.Имам вегетативна невроза (бонус от раждането ми)от която нямам никакви сили и често ми се случва да ми е замаяна главата и още куп неприятни симптоми.В началото имах сили само да ходя, но смея да кажа,че вече мога да правя по едно две повторения на упражненията и усещам бедрата си по стегнати!Огромноооо БЛАГОДАРЯ!

  • Rumiana Ilieva 20 юни, 2017 at 10:36

   Супер, радвам се за напредъка ти! Новата програма, за която говоря по-горе е подходяща за теб 🙂

 5. Дани_Б 20 юни, 2017 at 20:13

  Уникална Румитка, това ще е една от любимите ми!Благодаря!

 6. Преслава 21 юни, 2017 at 10:49

  Руми, Румитките могат ли да се изпълняват от бременни? Правя специалната тренировка, която си качила, но се чудя с какво да я разнообразя от твоите програми?

 7. Юлиана 21 юни, 2017 at 20:49

  Руми, и тази тренировка е страхотна- чудесно натоварва и дупе и корем! Само май не правя всичко както трябва, защото не усещам кой знае какво натоварване в прасеца..

  • Rumiana Ilieva 21 юни, 2017 at 21:25

   Повдигаш ли се на пръсти при първото упражнение?

   • Юлиана 22 юни, 2017 at 07:33

    Да Руми, повдигам и задържам, докато сгъвам другия крак. Чудех се дали няма значение височината на стола, или пък разпределението на тежеста между опорния крак и ръцете.

 8. Станислава 26 юни, 2017 at 13:13

  Руми, аз не искам да бъда нахална, но не разбрах нещо- първата част от тази нова високоефективна програма ще я изпратиш на клиенти, които имат режим изготвен от теб или които имат някакъв конкретен режим изготвен от теб…
  Важно ми е, защото правя 90 дневното предизвикателство, но май успях да си контузя коляното. Нагоре прочетох, че тази програма е точно за такива проблеми.
  Правих упражненията от Начинаещи 15 дни без почивка, станаха ми лесни. Не съм се хвърлила директно на 2 ниво, но ето… нещо стана след тренировка ден 7.
  Усещам го някак халтаво сега. Пробвах да тренирам с аеробиката без подскоци, за която си дала линк под ден 8, ниво 2, но пак ме тормози дискомфорт. При по- дълга разходка с малката го усещам някак да се опитва да „прескача“, не знам дали се разбира какво искам да кажа…
  Истината е, че наистина не искам да спирам да тренирам. За първи път съм сериозна и последователна и даже ми е хубаво и нямам търпение да дойде новата трениравка!

  • Rumiana Ilieva 26 юни, 2017 at 13:19

   Първата част може да се получи безплатно от всеки, на който съм правила режим. А аз проактивно я изпращам на тези, на които съм правила режим и са били на предната такава програма, защото Високоефективната заменя предишната. Периодично преснимам тренировките към режимите и ги изпращам безплатно, на хората, които са получи предишните версии.

   Високоефективната програма е изцяло нова, не е преснета предишна програма. С изцяло нови движения, които ги няма в другите ми програми, но понеже пенсионирам предишната програма, трябва да има с какво да я заменя.

   По твоя имейл не откривам клиент на режим, може би си ми писала от друг имейл?

   Всеки може да закупи новата програма, ако искаш, изпрати ми имейл 🙂

 9. Станислава 27 юни, 2017 at 11:30

  Руми, здравей! Възхищавам се на теб и това, което правиш!!
  Въпросът ми е дали е възможно да редувам тази румитка с румитка 26, тоест 1-ви ден румитка 25, 2-ри ден румитка 26, 3-ти ден румитка 25 и т.н. и то непрекъснато, без почивен ден?
  Желая ти хубав ден!

Коментарите са заключени