Упражнения за цялото тяло с акцент кръгло дупе и плосък корем: Румитка #25

16
упражнения за отслабване

Прекрасниии, как сте? Желая ви страхотен и силен старт на седмицата!

При мен има работни новости. Завърших първата част от Високоефективната програма с малки тежести и много повторения, подходяща при ставни проблеми, болки в коленете, дискова херния, дископатия и други предизвикателства, които изискват по-щадящи тренировки. Щадяща, но натоварваща!!! Нали очаквате за 20 минути да ви спра тока?! Е, спирам ви го с кеф 🙂

Първата част на тази програма е бонус за клиенти (настоящи и минали, клиентът си е клиент завинаги 🙂 ) на режими, които са получили предишната такава програма и вече започнах да я изпращам. Отбелязала съм си всички клиенти с такава програма и постепенно ще я изпратя на всички. Ако си клиент на режим и искаш първата част на тази програма, изпрати ми имейл и ще я получиш безплатно.

Във високоефективната програмата няма лицеви опори, клек, напади, подскоци, коремни преси и въпреки това тренираме краката, дупето и корема на високо ниво! Необходими са 2 гири по 1 или 1.5 кг. Аз съм снимала с 1.5 кг и доста ме натоварваше! В началото препоръчвам да се опита без тежест или с 2 бутилки от минерална вода по 0.5 литра.

Подходяща е за ниво начинаещи и напреднали. Не е подходяща за ниво супер напреднали.

Успях да снимам първата тренировка от втората част и ме измори подобаващо, че и мускулна треска имах на следващия ден. Втората част са 5 тренировки с ластик и собствено тегло. Може би малко повече време ще ми отнеме да я заснема цялата, защото искам да има движения, които не сме правили до сега, за да е интересна и да е предизвикателство. Втората част на програмата е 75 лв, като за клиенти на режими има специална цена, само ми пиши на мейла 🙂

Ако обичаш тренировки с ластици, виж програмата „За из път“ – това е тренировъчна програма, която можеш да изпълняваш и в хотелска стая, защото се тренира само с ластици, които тежат 100 г и влизат лесно в куфара 🙂 При това тренировките са кратки, по 15 минути. Пестят време, но не си мисли, че ще тренираш малко или леко 😉 Няма такова нещо! Програмата е много ефективна и интензивна! Имам страхотни отзиви за нея!

В личен план си поставям цел всеки ден да правя снимка на Макс или на храната си или как съм облечена или къде ходя – целта е да си документирам спомените, особено, когато вече Макс е тук. Искам да запомня всеки момент с него. За сега успявам да правя всеки ден снимка или видео на Макс, но мои снимки изобщо няма, а искам да му покажа като порасне.

С Милото взехме решение да не публикуваме снимки на Макс онлайн, от съображения за сигурност и защото Макс е отделна личност, която някой ден може би няма да иска да има публични снимки или сам ще подбере какво да качи онлайн.

Това е причината да не поствам нищо с него, а така искаммммм. Затова ще започна да използвам instagram stories, където съдържанието изчезва след 24 часа и така Макс няма да ми се сърди някой ден какви съм ги писала и говорила за него 🙂

Акаунтът ми в Instagram е: rumfit
И така, тренировката за днес 🙂

Интервална тренировка
3 интервала 60/60, без почивка
След края на трите интервала почиваш 60 секунди и изпълняваш тренировката общо 3-4 пъти.

Първото упражнение е с повдигане на пръсти и може да ти докара сериозна мускулна треска на прасците. Затова първия ден изпълнявай с повдигане на пръсти само първото изпълнение на тренировката. На следващ ден изпълни първите 2 повторения с повдигане на пръсти. Целта е да имаш приятна, а не сковаваща мускулна треска на прасците.

Ако имаш големи прасци и не искаш да стават по-големи, тогава само първото повторение изпълнявай с повдигане на пръсти. Не се притеснявай от толкова няма да ти пораснат прасците, не че с 2 пъти ще пораснат, но психологически ще ти действа зле, ако имаш там мускулна треска 😉

1.С ръце на стол повдигане на пръсти на ЛЯВ крак, ДЕСЕН повдигане назад и свиване встрани.
2. Като 1 другия крак.
3. С ръце на стол скок с разтваряне на крака встрани, приземяване до клек, изправяне води дупето.
4. Клек на 1 крак, другия крак кръстосан отзад и не докосва пода като при изправяне се повдига встрани.
5. Като 4 другия крак.
6. Кофички + повдигане на ханша със задържане горе и избутване от пети.

Изпълних горната тренировка 2 пъти и това ми беше тренирането за деня.

16 comments

 1. Dilber 19 юни, 2017 at 19:54 Отговор

  Пу първа, веднага я метнах поредната Румитка и стигнах до 3 повторения. Двете повторения ги правих без повдигане на пръсти, че и сега ММ ме бъзика, че имам прасеца на Роберто Карлош 😂😂
  А за Инстата нищо не разбрах ама то защото нямам 😁
  Благодаря Руми, даже до следобяд нищо не видях във фейса и влизам притеснена да проверя и като видях новото видео, така ми олекна 😆😊😊, сбъркана работа ти казвам 😆

 2. alisa 20 юни, 2017 at 07:33 Отговор

  Снощи я направих, 4 повторения.Натовари ме идеално, изпоти ме.Прасецът го повдигах всеки път, до 30-тата секунда, или когато го усетя натоварен.Не съм с най-тънките прасци, но ме успокоява коментара на Руми, че няма да пораснат чак толкова.От известно време правя само Румитки.Старая се да са поне 5 пъти в седмицата, с по 4-ри повторения, да се получи нормална тренировка за деня.Натоварват ме, разнообразно ми е….и 5 по 5 по 5….времето минава бързо.
  Руми, през деня имам възможност на работата си да отделям 2-3 пъти по 5-6 минути да правя клекове, повдигане на крак назад, настрани-леки упражнения. Смяташ ли, че това ми действа положително или и вятър работа?

  • Rumiana Ilieva 20 юни, 2017 at 08:50 Отговор

   Идеално, ако можеш няколко пъти на ден да включиш по 2-3-5 минути упражнения, така държиш метаболизма високо 🙂

 3. alisa 20 юни, 2017 at 10:06 Отговор

  Благодаря ти!
  Вече ще ги правя, колкото може по-често и с по-голям стимул! 🙂 Слънчев ден!

 4. Михаела 20 юни, 2017 at 10:17 Отговор

  Прекрасни упражнения!
  Много ми паснаха,тъй като са по статични!Усетих максимално натоварване в зоните без да ми се замотава главата от подскоци!Изпълнявам ги по веднъж или максимум два пъти,защото нямам сила за повече.Имам вегетативна невроза (бонус от раждането ми)от която нямам никакви сили и често ми се случва да ми е замаяна главата и още куп неприятни симптоми.В началото имах сили само да ходя, но смея да кажа,че вече мога да правя по едно две повторения на упражненията и усещам бедрата си по стегнати!Огромноооо БЛАГОДАРЯ!

  • Rumiana Ilieva 20 юни, 2017 at 10:36 Отговор

   Супер, радвам се за напредъка ти! Новата програма, за която говоря по-горе е подходяща за теб 🙂

 5. Преслава 21 юни, 2017 at 10:49 Отговор

  Руми, Румитките могат ли да се изпълняват от бременни? Правя специалната тренировка, която си качила, но се чудя с какво да я разнообразя от твоите програми?

 6. Юлиана 21 юни, 2017 at 20:49 Отговор

  Руми, и тази тренировка е страхотна- чудесно натоварва и дупе и корем! Само май не правя всичко както трябва, защото не усещам кой знае какво натоварване в прасеца..

   • Юлиана 22 юни, 2017 at 07:33 Отговор

    Да Руми, повдигам и задържам, докато сгъвам другия крак. Чудех се дали няма значение височината на стола, или пък разпределението на тежеста между опорния крак и ръцете.

Добави коментар

Отслабване Ади

Прекрасни <3 мотивирам ви с промяната на Ади, с която работихме преди около 1 година за промяна на начина на живот. Ето какво писмо ми ...