Тренировъчна програма седмица 24-2015


Прекрасни, влизаме в трета седмица от РумФит предизвикателството. И тази седмица тренираме здраво. Редуваме кратки и по-дълги тренировки. Има нови упражнения, модификации на вече познати и познати, които са доказали, че са ефективни и не може без тях.

За новите читатели: всяка седмица публикувам нова тренировъчна програма с различна тренировка за всеки ден. С редовните читатели тренираме няколко години заедно и постоянно се развиваме.

Но, ако сега започвахме нямаше да е с тренировките по-долу, защото щяхме да се откажем. Трябва да се започне с тренировки, които са трудни, НО възможни за изпълнение. Затова започни с програмата за начинаещи. Тренирай с нея докато ти стане лесна. След това продължи с 90 дневната програма, която е на две нива. Ниво 2 е по-лесното, премини на него, а след това ниво 3, което е по-трудно. И двете са по 90 дни, което е 6 месеца редовни тренировки, безплатно, в комфорта на твоя дом, в удобно за теб време 🙂 След това може да продължиш със седмичните програми, които публикувам или с РумФит тренировките, които не изискват никакви уреди.

Искаш да се стегнеш? Или да отслабнеш? Тогава освен да тренираш, трябва да обърнеш внимание на храната. С тренировките оформяме малки, секси мускули, които обаче остават скрити под подкожните мазнини. За да гориш мазнини, даже и само ако искаш да се стегнеш, трябва да приемаш малко по-малко храна отколкото имаш нужда.

С тренировки не се горят кой знае колко калории. 20 минути интензивна тренировка горят около 200 калории. Ще си кажеш „Ще тренирам тогава 60 минути, за да изгоря 600 калории“. Може, но няма да е толкова интензивно, защото се изморяваш и е нормално да намалява интензивността, а от там и колко калории гориш. Освен това след дълга тренировка имаш нужда от повече време за възстановяване и вероятно на следващия ден няма да можеш да тренираш, защото всичко ще те боли.

Съветът ми е да тренираш редовно, 5-6 пъти седмично, но по-кратко, 15-20-25 минути на ден. Да приемаш по-малко храна и да си дадеш поне 1 месец, за да видиш първите резултати.

Ако имаш нужда от помощ с храната, пиши на Руми и ще имаш нейната подкрепа в сложния процес по горене на мазнини, стягане и работа за промяна на начина на живот. Виж какво постигнаха читатели на сайта с помощта на Руми.

Предизвикателството тази седмица:
Тази седмица те предизвиквам да ядеш без правила, като следваш едни правила ха ха ха.

Предизвиквам те и да ядеш само каквото ИСКАШ и когато си ГЛАДНА.

Преди хранене си задай въпроса „Какво ми се яде“ – и яж това. Без значение кой какво ти е казал за този вид храна. Ако ти се ядат картофи, яж картофи. Ако искаш пица, яж пица. Ако искаш баница, яж баница. Ако искаш шоколад, яж шоколад.

Предизвиквам те, ако може това, което ти се яде да не е в огромни количества и да е приготвено от теб.

Яж, когато си гладна. Т.е. не може да пробваш, кусваш, да се почерпваш, да пощипваш. Ядеш, само, ако си предвидила време за ядене. Не ядеш от скука, от тъга, защото трябва.

Обобщавам:
1. Ядеш само, когато седнеш да ядеш (може и права, но да е време отделено за ядене, а не между другото), т.е. когато си гладна.
2. Ядеш КАКВОТО ТИ СЕ ЯДЕ, без значение кой какво ти е набил, че е вредно. НО не ядеш каквото ти се яде + каквото трябва 🙂 Че става много 🙂
3. Това не е задължително, но ако може сама да приготвиш каквото ти се яде.

От много време се храня по този начин и не мисля колко протеин да ям, колко въглехидрати, колко мазнини. Макар, чееее по здравословни причини трябва да ям по-малко протеин и да знаете колко е трудно в днешно време да ядеш малко протеин! За да не го мисля ям риба рядко, защото с нея веднага качвам протеина 🙂 Или ако ям често риба, малки порцийки – сушито идва на помощ 🙂 . Но като цяло съм свикнала с това и вече не го мисля, всичко е интуитивно 🙂

Обичам картофи и вчера си направих страхотна картофена супа. Като оставих част от картофите да се разварят и да станат на крем супа, а по-едрите останаха на парчета. Супата е само от картофи, вода, черен пипер, розмарин, куркума, чесън. Беше ми безсолна и хапнах с маслини 🙂 Вкусотия – картофи на корем 🙂 Картофи, ориз … табу за релефа … да бе да! И аз съм вярвала в това, докато не започнах да вярвам на инстинктите си. Предизвиквам те да започнеш да се ослушваш за твоите. В началото няма да знаеш на какво да си вярваш и на какво не, но ще се научиш 🙂 Или ми пиши на имейла, че искаш да намерим твоите инстинкти и ще ти помогна 🙂

kartofena-supa

Колко и кога да почиваш: Имаме 5 тренировки за седмицата. Разпредели ги, в които и да е 5 дни, като 2 дни са почивни от тренировка. Може да са 2 поредни дни, аз предпочитам така напоследък, защото за 1 ден не ми минава мускулната треска. Но може и да са 2 произволни дни от седмицата, например сряда и събота. Ако усещаш умора, нямаш сила по време на тренировка, тренираш с нежелание, имаш постоянна мускулна треска, време е да вземеш малко по-дълга почивка, например 3-4 дни или колкото искаш. 2-3 пъти годишно почивам по 6-7 поредни дни. Може да е когато съм изморена или когато просто така се случи 🙂

Тренировките:

Ден 1

Полина, списък с упраженнията

Ден 2

Каталина, списък с упраженнията

Ден 3

Ками, списък с упраженнията

Ден 4

Милена, списък с упраженнията

Ден 5

Ирина, списък с упраженнията

Ден 6 и 7

Почивка или йога по избор

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!