Тренировъчна програма седмица 34-2015

sedmica-34-2015

Прекрасни <3 страшна мускулна треска ме тресе. Тренирам с РумФит-2 (мисля друго име, но за сега е това). 6 тренировки са измислени. Повечето са малко над 20 минути, така че с разгряване и разтягане да се вместим в 30 минути. Програмата е 12 седмици.

Схемата е следната:
Ден 1 – Долна част + акцент дупе
Ден 2 – Горна част + кардио/изправяне на стойката
Ден 3 – Долна част + баланс
Ден 4 – Горна част + акцент корем
Ден 5 – HIIT или изометрична тренировка
Ден 6 и 7 са почивка, като има и 5 минутни варианти, за който иска да се раздвижи.
В някои от седмиците ще тренираме за цяло тяло, за да не свикваме с тази схема.

Програмата е подходяща за ниво 2 (напреднали) и ниво 3 (супер напреднали). Аз изпълнявам тренировката за ниво 3, а в малко прозорче се вижда варианта за ниво 2. Има и прозорче за следващо упражнение, макар че в този тип тренировки според мен не е нужно, но чувам ви, че ви е удобно с него :). Има доста Пирамиди възходящи и низходящи. Има и упражнения и комбинации, които не сме правили.

Понеже тренировките са разделени на горна и долна част, след 10тата минута ти се иска да си тръгнеш 😀 Т.е. тренираме малко мускулни групи за 20 минути и още на средата е адското горене и потене 🙂

Старт: 28.09.2015 – понеделник
Край: 18.12.2015 – петък

Цената на програмата е 150 лв. НО искам да направя жест към всички, с които тренираме заедно от години. За редовните читатели има 50% отстъпка. 4 дни преди старта, програмата може да се закупи за 75 лв. Т.е. на 24.09 ще обявя как може да се закупи с отстъпка. На 28.09 програмата ще бъде на редовна цена – 150 лв. Начините на плащане са банков превод или Paypal (дава възможност за плащане с карта и за нерегистрирани потребители).

Въпроси и предложения, в коментарите 🙂

Програмата за тази седмица:
Почивай кои да е 2-3 дни седмично. Може да не са последователни 2 дни. Слушай тялото си и си вземи почивка, когато имаш нужда, а не според плана.

Ако до сега не си тренирала, започни с програмата за начинаещи и след като ти стане лесна може да се включиш в седмичните програма, като тази по-долу.

Ако искаш да отслабнеш или да се стегнеш, пиши ми само 2 думи „искам програма’ и започваме твоята промяна. След няколко месеца и ти ще имаш такива снимки преди-след отслабване.

Ден 1 – сила, без подскоци

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 2 – сила, с подскоци 😉

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 3 – аеробика

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 4 – силова тренировка

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 5 – издръжливост

Ниво 3 списък с упражненията
Изпълни колкото искаш или можеш от тази тренировка. Комплексите, които се редуват са за цяло тяло, така че може да спреш, когато прецениш.

Ниво 2списък с упражненията
Изпълни колкото искаш или можеш от тази тренировка. Можеш да спреш по всяко време.

Ден 6 – йога по избор

Ден 7 – йога по избор

58 comments

  • Rumiana Ilieva 16 август, 2015 at 18:39

   Става въпрос за редовни читатели, а не клиенти. Ако четеш редовно сайта, ще можеш да се възползваш от отстъпката, защото ще я видиш. Ако не четеш редовно, вероятно няма да я видиш, защото ще е активна за 4 дни само 🙂

 1. Frans 16 август, 2015 at 18:59

  Освен Рувфит.2 ще има ли отделно седмични тренировки както до сега?

 2. Вив 16 август, 2015 at 19:38

  Ще има ли и хранителен режим, както плодовия и спагетения например, или само тренировки ?

  • Rumiana Ilieva 16 август, 2015 at 20:34

   Не са кръгови тремировки. Прилича на РумФит, там не са кръгови.

 3. Мария 16 август, 2015 at 20:28

  Руми, тази година и аз участвам в предизвикателството. 20 минути на ден ми звучи супер – всеки може да ги отдели за здравето си!

 4. Яна Георгиева 16 август, 2015 at 20:35

  Здравейте ,прекрасни каква приятна новина ни съобщи Руми тази седмица.Ура нови тренировки до Коледа и ако поне малко заприличам на тази русалка , която се е опънала на брега на морето ще бъде още по-прекрасно.Дори и да нямаше Руми намаление за редовни читатели,пак щях да се възползвам от новата програма.Няма начин да пропусна , не че старите ми омръзнаха , пак се потя .пак се мъча -но се чувствам удовлетворена след това.Това че може да плащаме с paypal значи може и извън Б-я да заплатя програмата,тъй като за съжаление не живея там.
  Ох, Руми нямам търпение да дойде септември и да спрете да ходите на плаж. Завиждам ви искрено, знам че си от Бургас, аз също и само като си представя лятото там ми се свива сърцето. Липсва ми много атмосферата на града и ходенето на плаж.
  Хубава вечер на всички!

  • Rumiana Ilieva 16 август, 2015 at 20:44

   Благодаря за подкрепата 🙂 Съжалявам, че пропускаш плажа. На мен ми е супер любимо и никога не ходя на планина, зашото смятам, че на море ще ми е по-хубаво 🙂

 5. Милена Николова 16 август, 2015 at 21:52

  Руми, прекрасна русалке 🙂 слънчева и лъчезарна!!! Супер новина за Румфит 2, чакам с нетърпение! Страхотно много ми харесва този начин на трениране! Имам едно питане към теб- има ли надежда скоро да отвориш и онлайн магазина или още не му е дошъл реда? Искам да си пазарувам разни неща и честно казано бих се радвала да е от теб!!! Взимай си дозата лятно слънце и се наслаждавай на моренцето. Прегръдки от мен :*

  • Rumiana Ilieva 17 август, 2015 at 03:47

   Вземи си каквото ти трябва и не ме чакай. Супер е да съм на море и да мога и да работя 🙂

 6. Таня 17 август, 2015 at 09:40

  Още от сега си казвам, че ще участвам! Първият РумФит ми се отрази страхотно, обичам този начин на трениране – кратко и по-силово! Нямам търпение!

 7. Katerina Naumova 17 август, 2015 at 09:49

  Looking forward to working out in Bulgarian again 😉
  I’m sure the workouts are going to be fun and make me progress. Thank you so much for your creative routines Rumi, can’t wait to be a part of „Румфит 2“ as well 🙂

 8. Хрис 17 август, 2015 at 10:23

  Аз малко като индианец се включвам с въпрос :S, но това е продиктувано от огромното ми желание да се включа в Румфит 2. Необходима ли е допълнителна регистрация в сайта, за да следя публикациите от тук нататък, включително активирането на Румфит? Питам, защото на линка „начало“ вече не излиза последната публикация, както беше преди.
  Относно име на новото предизвикателство, хмм, нещо като Fitburn, RumHit, Strong Rumfit 😀 и разни тям подобно. Но според мен, Румфит си е много добре, знаем за какво работим, може би само вместо -2, някаква думичка, но пък и това не е задължително. Някой неща са изначално гениални :). Слънчева седмица!

  • Rumiana Ilieva 17 август, 2015 at 10:31

   След плащане на програмата (което още не е кативно) получаваш на имейла потребителско име и парола, с които се логваш на определена страница на сайта, в имейла ще бъде обяснено. За плащанията по банков път се иска ръчна активация от админа на сайта и се изчаква, доакто той активира акаунта и ти прати имейл. Благодаря за предложенията за имена. Вече се зарежда стария сайт, работех по новия дизайн и съм цъкнала не, където трябва.

 9. Маги 17 август, 2015 at 12:03

  Руми а по прицип които няма възможност да плати ще има ли достъп до тренировките които са вече качени като седмичните програми примерно?

 10. LS 17 август, 2015 at 13:12

  Привет Руми,
  Само кажи кога, може да плащаме и да имаме досъп до упражненията….нямам търпение да ги почна….:)

 11. cchery 17 август, 2015 at 14:18

  Зарадвах се за новината за РумФет 2 (нарочно ще го оставя с грешката:), както първоначално съм го изписала). Дори тръгнах да търся повече инфо за плащането. Добре, че се сетих да дочета (все пак) постинга. За мен цената е повече от приемлива. Само за справка – в залата, в която тренирах, месечна карта за 8 посещения струваше 48 лв!!! С две думи – аз съм в играта!!!! :)))

  Разбира се, любопитна съм да разбера, къде снимаш видеата?! Колко хора има зад теб?! …. Но може би ще се наложи да изчакам до 28-и септември. По всяка вероятност дотогава ще мина поне още веднъж РумФит 1, на която програма съм в момента. Трудна ми е. Налага се да модифицирам. Ала удовлетворението да си тренирал не повече от 30 минутки, но за сметка на това качествено, няма аналог!!!

  СТрахотна седмица на всички!

 12. Zlatka 18 август, 2015 at 05:49

  Руми здравей!
  Искам да попитам дали тренировките ще могат да се свалят или ще могат да се гледат само онлайн?
  Благодаря!
  Чакам с нетърпение!

 13. Десеслава 18 август, 2015 at 09:03

  Страхотни новини от Руми, както винаги с теб съм от 5г на сам и благодарение на теб, режима и тренировките съм във форма 5 месеца след раждането. Беше ми много гадно,че трябваше да спра тренировките през бременността,но за следващата ще се възползвам от програмата за бременни, която мислиш да разработиш. Започнах 90 дневната програма от 2 ниво, но вече продължавам с 3. И въпреки това ще се възползвам от намалението на новата програма, защото човек трябва да се развива и надскача себе си. А ти си изключителен човек, който успява да ни вдъхновява и мотивира да следваме целта си. Желая ти страхотно и зареждащо лято само с положителни емоции и много незабравими изживявания. Надявам се, че ще има напомняща информация, която ще обясни кога може да платим за новата програма, защото всеки забързан забравя!!!

  • Rumiana Ilieva 18 август, 2015 at 09:19

   Благодаря, Деси 🙂 Ти имаш страхотни резултати, защото и постоянна! Регистарцията ще е отворена от четвртък, а от понеделник ще започна да напомням да сте готови за четвртък 🙂

 14. Петранка 18 август, 2015 at 10:03

  Здравей,Руми!Това с напомнянето за старта на плащане много ми хареса 🙂 🙂 🙂
  Нямам търпение да видя какво си ни приготвила,със сигурност очаквам големи изненади 😉
  За да се подготвя за Румфит 2,започнах отново Румфит 1
  Виждам,че съм станала по-бърза,нооооооо мускулната треска не ме подминава………… 😉
  А ,и да ти призная много се радвам,че ще те слушам на български 😉 😉 😉
  Хубаво лято !!!

  • Rumiana Ilieva 18 август, 2015 at 10:17

   Оле, вие всички ще сте по-подогтвени от мен! Аз съм позагубила форма, но пък сега се радвам как набирам скорост с всеки ден. Тренировките се получават много добри! И аз се радвам, че ще говоря на български. Липсваше ми, защото се изразявам по-свободно.

 15. Петя 19 август, 2015 at 13:26

  Новината за РумФит2 найстина е много добра и всичко е много добре замислено.Браво! Искам да изкажа своето мнение за езика, който толкова много се коментира-значение няма, на английски или на български пак се разбира и се вижда, и е описано(под видеото) и т.н.Нека Руми да достига до по-голяма аудитория, да постига по-големи успехи.

 16. Irina 19 август, 2015 at 15:05

  Здравей, Руми! Страхотно е, че открих твоя сайт! Пиша тук с надеждата да ми помогнеш и то в най-кратък срок. На 18 години при ръст 168см, 60 кг. Имам проблем с бричовете, боря се с тях от много време, но все не мога да ги махна. Уж тренирам редовно, правя клякания(изведнъж от 56кг станах 60кг, не знам дали е от това, че мазнините се превръщат в мускули), ограничавам се в храната, като гледам да не ям хляб и тестени продукти, както и да избягвам сладкото, което понякога ми е трудно, но все пак е лято, а аз обожам сладолед, който въпреки това не съм яла от доста време. От скоро започнах и таблетките на Витаслим. Моля те предложи ми някакви ефикасни и даващи видими резултати упражнения против бричовете и начин да се оттърва от тях! Поздрави 🙂

  • Rumiana Ilieva 19 август, 2015 at 15:07

   Супер е, че тренираш 🙂 Мазнини в мускули не се превръщат. От тренировките се покачват мускули, но едва ли 5 кг, това е много! Вероятно хапваш повече, а и с тренировките се покачва апетита, затова съветвам да се тренира по-кратко. Упражнението за бричове се казва „по-малко храна“. Понеже си на 18 години и още растеш, не е добре да намаляваш много храната, а само малко.

   • Irina 19 август, 2015 at 16:10

    Благодаря за бързия отговор! Какво мислиш за закуската нискомаслено кисело мляко с ленено брашно? Подходяща ли е и калорично ли е лененото брашно. И кои от твоите упражнения би ми препоръчала(ще съм благодарна ако ми препоръчаш някоя конкретна, защото тогава ще спазвам точно тренировките, в противен случай по цял ден ще чета коя тренировка е най-добра, докато се усетя, че вече е станало време за лягане 🙁 )? Ще ми помогне ли скачането на въже, изкачването на стълби и тичането на място. Искам до 15.09 да поприбера бричовете, знам че не мога да очаквам чудеса, но съм виждала какви ли не изумителни резултати. Протеинова диета, лятна диета или просто ограничаване от вредните храни. Още веднъж благодаря 🙂

    • Rumiana Ilieva 19 август, 2015 at 20:20

     Нямам възможност да те консултирам в коментарите на сайта. Ако искаш ми пиши и ще ти изготвя програма 🙂

 17. Elinka 19 август, 2015 at 22:30

  Очаквам с нетърпение новото предизвикатеслтво 🙂 След Румфит се чувсвам много по силна, издръжлива и заредена с енергия. Радвам се, че може да се плаща с Pay pal понеже съм в чужбина и това е най удобния за мен вариант. Успех в измислянето на тренировките и много творческа, и не само 🙂 енергия

 18. Маги 20 август, 2015 at 13:22

  Руми един въпрос много ме мъчи искам да те попитам кога е най-подходящото време за упражнения за корем?

  • Rumiana Ilieva 20 август, 2015 at 13:28

   Няма значение кога тренираш (корем или други), важното е да тренираш.

 19. Bella 20 август, 2015 at 15:43

  Здравей Руми, поздравления за идеята! Но на мен Румфит 1 ми беше трудна, въпреки че вече цяла година тренирам с теб. Но…съм далече от много твои последователки, които се стремят към видими мускули и прочее. След Румфит 1обаче, старите тренировки ми се виждат лесни /вариант 2/, но все още има и винаги ще има упражнения, които не мога да правя, заради здравословното ми състояние. В този смисъл, не се стремя и да достигна ниво 3, най-много да си докарам много главоболия и проблеми. Ако Румфит 2 е със същото темпо или дори по-забързано, не знам дали да се включвам…..Какво мислиш ти? Иначе, от теб не се отказвам и се радвам, че старите програми, дори Румфит 1 ще останат достъпни :):):). Поздрави и не тъжи за слънцето 🙂

  • Rumiana Ilieva 20 август, 2015 at 16:58

   Ще изпълнявам тренировката за ниво 3, НО ще има малко прозорче, което показва по-лека модификация на упражнението, за да може тренировката да се изпълнява от много хора. Ще има и малко прозорче със следващо упражнение. Много прозорци, много нещо, ще се виждам ли аз 🙂

 20. Галина Н. 20 август, 2015 at 19:51

  Здравей Руми!И аз с удоволствие бих се включила за Румфит 2,но както Bella,така и аз не мога да издържам на прекалено интензивни и натоварващи упражнения(по здравословни причини)!Та въпросът ми е следния:така и така ще снимаш и по леки упражнения,който ще се виждат на малкото прозорче,не може ли да има 2 варианта: 1 по лесни с малко прозорче за напреднали и 2 напреднали с малко прозорче с по лесни?При този случай предполагам,че ще има повече желаещи да се включат в програмата!Надявам се да съм била полезна! Пожелавам ти прекрасен завършек на лятото!Целувки-Галя(твоя бивша клиентка)

  • Rumiana Ilieva 21 август, 2015 at 12:54

   Всичко може, просто е много време снимане и трениране от моя страна, също производството става по-скъпо и от там трябва да увелича и цената. 90 дневното предизвикателство го снимах в 2 нива, но честно казано ми дойде много нанагорно. Без да се хваля, но не съм виждала никой да прави това, кеото аз направих в такъв голям обем. Включително огромни канали с много персонал и хора, които стоят зад тях. Аз го направих сама. Търся начин да мога да снимам повече, но да не монтирам, но отнема време и средства. Не искам да ви занимавам с моите проблеми, само казвам, че като физически възможности имам ограничения, защото това не е филм с реплики, а реални тренировки, при това на макс 🙂 Прати ми актуални снимки, да видя докъде си стигнала, обожавам да гледам снимки 🙂

   • Галина Н. 21 август, 2015 at 14:10

    Руми ти просто нямаш равна на себе си!90 дневното предизвикателство беше невероятно,и ти ни го подари абсолютно безплатно!Страхотна си!Абсолютно съм за Румфит2 да бъде платен!И ти имаш разходи и заслужаваш да си получиш вложените пари обратно!Никой не работи без пари-а ти ни направи достатъчно подаръци!!!Успех на новата програма!Поздрави от Флорида-Галя

 21. ivelka 21 август, 2015 at 12:27

  Здравей, Руми.
  Както винаги до сега, аз съм „за“ новите тренировки. Румфит са ми любимите (въпреки, че ми се струват малко по-натоварващи), защото напоследък нямам 30-40 мин време за тренировка, а с тях за 20 мин се чувствам добре тренирала. С нетърпение чакам краят на септември :).

 22. summergirl 21 август, 2015 at 17:25

  Здравей, Руми! Имам проблем със зоната на бедрата, но знам че не може да отслабвам само там. Чудя се кои твои упражнения ще са най-подходящи-упражнения за бързо отслабване или тренировката за цяло тяло с акцент дупе, вътрешно и външно бедро. И мога ли да ги съчетая с лятната диета, защото четох, че трябва диета с енергиен недостиг. Моля те дай ми съвет! Поздрави 🙂

 23. Преслава 22 август, 2015 at 12:25

  Здравей, Руми!
  Това, което правиш е страхотно! Следя сайта ти от известно време, но някъде около половин година не съм проверявала какво ново има. Това, което ме изненада и зарадва е, че за половин година си постигнала изключително много във всяко отношение, успявайки да запазиш усмивката и борбената си нагласа! Браво!
  Това, за което ти пиша са разни митове, с които се сблъсквам. Чета тук и там как трябва да се приема храна и видях на някои места, че според разни изследвания нивото на гликогена след тренировка не намалява драстично и следователно не е необходимо да се приемат бързи въглехидрати или протеин веднага след тренировка. Помня, че в тренировките ти преди време споменаваше, че след тренировка е времето да хапнем нещо и така и правя – започнах след тренировка да ям по 50гр. сурови ядки и сушени плодове (в една твоя статия беше казала, че заедно с протеините трябва да се приемат и малко въглехидрати). Аз съм на 16г, 164см., 54кг. и тъй като към още подрастваща се старая да не се лишавам от нищо, а просто да намалявам порциите и да не ям преработени храни. Сблъсках се и с разни клубове, които те зарибяват с разни шейкове и чайове (като ти обясняват, че без тях няма да постигнеш нищо), които се съмнявам, че са най-доброто. Прочетеното за храненето след тренировка ме озадачи и не знам на какво да се доверя, да ям ли веднага след тренировка или не? Ядките удачен вариант ли са?
  Благодаря предварително 🙂
  Поздравления за свежия дух и неуморната лъчезарност! ^_^

  • Rumiana Ilieva 24 август, 2015 at 07:46

   Аз не се съобразявам кога да ям. Ям след тренировка, защото ми е по-добре (по-леко) да тренирам на гладно, а след това съм гладна, защото не съм яла. Ескпериментите ми показват, че няма значение кога и какво ям. Ям каквото ми се яде, когато ми се яде. Съобразявам храненето с трнеировката, само защото ако съм яла, след това не мога да тренирам няколко часа заради пълен корем (тежко ми е).

 24. Биляна 31 август, 2015 at 11:12

  Здравей, Руми. Правя твоите тренировки от 90-дневната програма вече 2 седмица от ниво 3 напреднали, искам да се включа в FitRum предизвикателството, но исках да попитам ще бъде ли подходящо за мъже, защото искам да започна да тренирам с половинката си? Поздрави и благодаря 🙂

  • Rumiana Ilieva 31 август, 2015 at 14:08

   Да, подходящ е за мъже, които икат фитнес тяло, а не огромни мускули.

 25. Катерина 21 септември, 2015 at 15:47

  Здравей и от мен…чета от скоро защото спрях да посещавам залата поради липса на време….и намерих,че има и друг начин да поддържам форма а именно твоите тренировки. Бях ти писала за хранителен режим но може би не си стигнала до моето писмо. Исках да те попитам досега не съм правила никакви твои програми мога ли да се включа в това? Поздрави чао

  • Rumiana Ilieva 21 септември, 2015 at 15:51

   Да, можеш да се включиш, щом не си начинаеща. На 6.09 съм ти отговорила на имейла. Препращам отговора отново 🙂

Коментарите са заключени