Тренировъчна програма седмица 5-2015


Прекрасни 🙂 тази седмица съм ви приготвила по-странни и нетипични тренировки. „Почиваме си“ от лицеви опори и клекове, не че съвсем липсват, но са малко. Затова пък има упражнения за разни малки мускулчета, на които не наблягам често и ще поработим добре върху корема. Тренираме отдавна и вече може да тренираме корема по-често.

Обикновено, когато започват тренировки, повечето хора яко тренират корем и никакъв гръб, това би могло да доведе до травми. За начинаещи според мен е по-добре да развият силата на гърба и след няколко месеца да включат толкова упражнения за корем, колкото им се иска.

Тази седмица се срещнах с читатели, които преди това са тренирали с други онлайн треньори и отново чух това, което винаги чувам „Преди това никога не съм тренирала гръб и задно бедро“. Нали всеки иска да е различен и уникален, моят принос е, че съм от 1% от онлайн треньорите, които отделят внимание на гръб и задно бедро, колкото на всички останали по-големи мускули.

Т.е. не ги тренираме повече или по-малко. Когато има лицеви опори, има и упражнения за гръб, да, скучни са. Да, омръзнало ни е на всички от гребане, но това е положението. И в училище и в работата и навсякъде има неща, които не са ни любими, но е добре да се правят.

Но пък тази седмица ви глезя с упражнения за вътрешна част на бедрата и бричове 🙂 хайде и аз като 99% от интернета 😉 Не че няма да гребем, докато тренираме брича 😀 Както се казва, ще вземем най-доброто от двата свята 🙂

Бележка: Намерих си пропуснати упражнения в тренировката за ден 4 и ще я поправя като монтирам упражненията от кръга, в който съм ги изпълнила. Обикновено ви предлагам 100% истински тренировки (ниво 3), а не монтажи и само в подобни случаи се налага да коригирам на монтажа.

За капак изтрих една тренировка от ниво 2 (мислех, че съм си я прехвърлила в архива и изтрих оригинала). Ниво 2 от тази година снимам 1 кръг и останалите кръгове ги монтирам от него, но мисля, че е ясно, че това така или иначе не е реалната ми тренировка, а и искам да намаля физическите упражнения, защото имам симптоми на претрениране.

От началото на годината желаещите да отслабват се увеличиха лавинообразно и работата ми се увеличи! Супер, супер, мега гот 🙂 Благодаря за доверието!

Ден 1 – силова тренировка без подскоци

Ниво 3списък с упражненията. По желание да се изпълнят 3 кръга.

Ниво 2списък с упражненията.

Ден 2 – аеробна тренировка с акцент вътрешна част на бедрата и бричове

Ниво 3списък с упражненията. По желание да се изпълнят 3 кръга.

Ниво 2списък с упражненията.

Ден 3 – do do

Ниво 3списък с упражненията.

Ниво 2списък с упражненията.

Ден 4 – изометрични и разтягащи упражнения

Ниво 3списък с упражненията. По желание да се изпълнят 3 кръга

Ниво 2списък с упражненията.

Ден 5 – корем + цяло тяло

Ниво 3списък с упражненията.

Ниво 2списък с упражненията.

Ден 6 – йога

От миналата седмица. От коментарите стана ясно, че е трудно да се следват йога практиките. Помага, ако известно време се изпълнява едно и също видео. Така се научава и човек добива увереност.

Ден 7 – йога

От миналата седмица

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!